Επιλογή Σελίδας

Γυναικολογική εξέταση, η σημασία της είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε καταστάσεις ρουτίνας αλλά κυρίως σε επείγουσες καταστάσεις της γυναικολογίας.

Πριν από τη Γυναικολογική εξέταση

Πριν από τη Γυναικολογική εξέταση κρίνεται σκόπιμο ο γιατρός να εξηγήσει, ιδιαίτερα στην γυναίκα που δεν έχει εξεταστεί ξανά στο παρελθόν, τα βήματα της εξέτασης. Ένα προς ένα, ώστε εκείνη να νοιώσει άνετα και προετοιμασμένη.

Πρέπει επίσης να καταστεί σαφές στη γυναίκα ότι η γυναικολογική εξέταση είναι ανώδυνη. Δεν πρέπει να νοιώθει άβολα ούτε αμήχανα. Γίνεται σε ιδιαίτερο χώρο (εξεταστήριο) που βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του γιατρού.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Η Εξέταση

Η εξέταση ξεκινά με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού. Με βάση το οποίο ο γυναικολόγος θα μπορεί να εκτιμήσει αν υπάρχει κάποια πάθηση ή συμπτώματα από το γεννητικό σύστημα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν.

Αφού ληφθεί το ιατρικό ιστορικό, στη συνέχεια ακολουθεί η γυναικολογική εξέταση. Αυτή γίνεται αρχικά με οπτική εξέταση (επισκόπηση) των έξω γεννητικών οργάνων για προβλήματα. Όπως κονδυλώματα, ανατομικές ανωμαλίες, δερματικές μολύνσεις κτλ.

Στη συνέχεια γίνεται προσεκτικά τοποθέτηση στον κόλπο ενός ειδικού οργάνου. Τον κολποδιαστολέα και μέσω αυτού γίνεται οπτική εξέταση του κολπικού τοιχώματος και του τραχήλου της μήτρας. Σε αυτή τη φάση ο γυναικολόγος θα κάνει και την εξέταση Παπανικολάου (Pap-test), αν συνδυαστεί. Τέλος, γίνεται ψηλάφηση για τη διάγνωση τυχόν προβλημάτων των έσω γεννητικών οργάνων καθώς και των ωοθηκών.

Απαραίτητο στάδιο της γυναικολογικής εξέτασης, είναι η ψηλάφηση των μαστών από το γυναικολόγο. Για ύπαρξη τυχόν ογκιδίων ή κύστεων. Αν το κρίνει απαραίτητο, ο γιατρός μπορεί να ζητήσει να γίνει μαστογραφία ή υπερηχογράφημα μαστών. Σε πιο επικίνδυνες περιπτώσεις μαγνητική τομογραφία.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Με την πάροδο του χρόνου η εξέταση του μαστού γίνεται ολοένα και σημαντικότερη για την υγεία της γυναίκας. Καθώς σήμερα ξέρουμε ότι αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, είναι θεραπεύσιμος.
Γι’ αυτό λέμε πως η μαστογραφία πραγματικά είναι μια εξέταση που σώζει τη ζωή της γυναίκας!

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με τον HPV – Κονδυλώματα – Τεστ Παπ – Kολποσκόπηση

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ