Επιλογή Σελίδας

Πολύδυμη κύηση είναι η περίπτωση στην οποία συνυπάρχουν περισσότερα από ένα έμβρυα. Είναι γεγονός ότι οι πολύδυμες κυήσεις έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ιδιαιτερότητα

Η ιδιαιτερότητα των διδύμων και πολυδύμων παιδιών έχει μελετηθεί εκτενέστατα, σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της επίδρασης των γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, πριν και μετά την γέννησή τους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πάντως αφορούν σε δίδυμη κύηση.

Η παρακολούθηση της δίδυμης κύησης είναι ουσιαστικά ίδια με της μονήρους κύησης τους πρώτους μήνες, αργότερα είναι παρόμοια με την παρακολούθηση μιας κύησης υψηλού κινδύνου και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε.
Τα δίδυμα έμβρυα μπορεί να είναι μονοζυγωτικά, να προέρχονται δηλαδή από την γονιμοποίηση ενός ωαρίου ή διζυγωτικά , από την γονιμοποίηση δύο διαφορετικών ωαρίων. Στην μονοζυγωτική κύηση τα έμβρυα είναι γενετικά όμοια, ενώ στην πολυζυγωτική διαφορετικά.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Συχνότητα & Πολύδυμη κύηση

Η συχνότητα των διζυγωτικών διδύμων σχετίζεται με τη φυλή, την ηλικία της μητέρας, την πολυτοκία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Μάλιστα, η συχνότητα της μονοζυγωτικής δίδυμης κύησης, φαίνεται ότι σχετίζεται σημαντικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Είναι σαφές ότι η έγκαιρη διάγνωση και η τεκμηρίωση μιας πολύδυμης κύησης, συμβάλλει στη σωστή παρακολούθηση και εξέλιξη της. Παλαιότερα, πριν από την χρήση των υπερήχων, ένας μεγάλος αριθμός διδύμων κυήσεων δεν μπορούσε να διαγνωστεί, παρά την ώρα που εξελισσόταν ο τοκετός.

Η απόφαση για τον τρόπο του τοκετού λαμβάνεται πολλές φορές από το σχήμα και την προβολή των εμβρύων. Η πιο συχνή προβολή είναι κεφαλική/κεφαλική(50%), ακολουθεί η κεφαλική/ισχιακή (25%), η ισχιακή/κεφαλική (10%) και η ισχιακή/ισχιακή(10%). Ένα 5% είναι συνδυαστικό.

Οι ενδείξεις για καισαρική τομή σε δίδυμη κύηση είναι συνήθως ίδιες με αυτές που ισχύουν για την μονήρη κύηση. Συνήθως όμως προτιμάται η καισαρική τομή.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αυτή η απόφαση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , όπως την εβδομάδα της κύησης, την κατάσταση των εμβρύων, την ακεραιότητα των εμβρυϊκών υμένων, την ύπαρξη ή όχι φλεγμονής ή αιμορραγίας, τον τόκο της εγκύου και τις θέσεις των εμβρύων.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Κύηση Υψηλού Κινδύνου

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ