Επιλογή Σελίδας

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) είναι η πιο κοινή ορμονική διαταραχή, που εκτιμάται ότι επηρεάζει πέντε έως δέκα εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη σε αναπαραγωγική ηλικία.

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, το παραπάνω σύνδρομο είναι μία σοβαρή αιτία υπογονιμότητας. Αφού οι μισές των περιπτώσεων υπογονιμότητας μπορούν να αποδοθούν σ’ αυτό!

Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλευση της ωορρηξίας που συμβαίνει σε λάθος χρόνο. Με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το χρόνο ωορρηξίας της προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον σύντροφο στης. Είτε στο σύνδρομο των PCOs, μπορεί να μην γίνει καν ωορρηξία σε κάποιον κύκλο.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών – Θεραπεία

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, συχνά στρέφονται στις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Φυσικά, τα νέα ιατρικά δεδομένα σχετικά με την ασθένεια, έχουν οδηγήσει σε δυνατότητες θεραπείας. Αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα ωορρηξίας που μειώνουν την ινσουλίνη. Διαιτολογικές αλλαγές (χαμηλογλυκαιμική δίαιτα) και χειρουργική επέμβαση (διάτρηση ωοηθηκών).

Πρόκειται για δυνατότητες που έχουν αποδειχθεί επιτυχείς και επιτρέπουν σε πολλές γυναίκες να το ξεπεράσουν και να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, ενώ μειώνεται κι ο κίνδυνος αποβολής.
Με λίγα λόγια, η τεστοστερόνη που παράγεται από την ωοθήκη συμβάλλει σημαντικά στην καλή ωοθηκική λειτουργία. Όχι όμως και η υπερπαραγωγή τεστοστερόνης. Πάντως, οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, λόγω της πληθώρας των ωοθυλακίων που έχουν στις ωοθήκες, έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να διατηρήσουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα σε πιο μεγάλη ηλικία!

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Γεγονός είναι πως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών επηρεάζει δυσμενώς το γυναικείο γεννητικό σύστημα. Η πιο συχνή ανωμαλία που προκαλεί είναι οι διαταραχές στην έμμηνο ρύση. Με τη μορφή της αραιομηνόρροιας.
Ωστόσο, επειδή το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα περίπλοκο σύνδρομο που εμπλέκει πολλά συστήματα, χρειάζεται μία ειδική γυναικολογική καθοδήγηση. Ώστε να ελεγχθούν οι ορμονικές ανωμαλίες, ώστε πραγματικά να μην δημιουργήσει στο μέλλον θέματα υπογονιμότητας στη γυναίκα.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με Εμμηνόπαυση & την Οστεοπόρωση

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ