Επιλογή Σελίδας

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η κολποσκόπηση, η ειδική εξέταση ελέγχου HPV, έφερε επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο γυναικολόγος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την επιφάνεια του τραχήλου με τη βοήθεια του κολποσκοπίου. Ενός ειδικά διαμορφωμένου δηλαδή μικροσκοπίου, που μεγεθύνει την εικόνα ως και 30 φορές σε σχέση με την πραγματική

Κατά την εφαρμογή συγκεκριμένων χρωστικών (διαλύματα), ουσιαστικά χρωματίζονται προς το «λευκό» οι παθολογικές περιοχές. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε με ακρίβεια τη θέση και το μέγεθός τους.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Κι αν εντοπιστούν προ-καρκινικές τραχηλικές αλλοιώσεις σε πρώιμα στάδια (δηλαδή πιθανές «ύποπτες» κυτταρικές μεταβολές στο μέλλον), πριν προλάβουν να προκαλέσουν νόσο, να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Αν απαιτηθεί, την εξέταση θα συνοδεύσει λήψη μικρού τμήματος από τον ιστό του τραχήλου, (δλδ βιοψία) προκειμένου να γίνει ιστολογική διάγνωση και να αποφασιστεί αν θα απαιτηθεί θεραπεία. Μη σας ανησυχεί, δεν είναι πάντα απαραίτητη, αλλά συνίσταται για να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο.

Η κολποσκόπηση στην πλειοψηφία των γυναικών δεν απαιτεί χρήση αναισθησίας. Αυτό γίνεται διότι δε διαφέρει ιδιαίτερα από μια απλή γυναικολογική εξέταση για λήψη τεστ Παπ. Ούτε από μια κολπική καλλιέργεια. Συνήθως είναι μια εξέταση «ανεκτή», θα λέγαμε, καθώς δεν ενοχλεί τη γυναίκα και φυσικά δεν είναι επώδυνη.

Σε ό,τι αφορά τη θεραπεία των αλλοιώσεων, με αφαίρεση των κυττάρων που τυχόν εντοπιστούν, η επέμβαση μπορεί να γίνει στο νοσοκομείο με τοπική ή γενική αναισθησία και έχει πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
Γενικά έχετε κατά νου πως η κολποσκόπηση :
-μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε φάση του κύκλου εκτός και αν υπάρχει έντονη κολπική αιμορραγία
-διαρκεί περίπου 5 με 10 λεπτά και είναι ανώδυνη
-συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση κολπικών κρεμών πριν την εξέταση
-είναι ασφαλής εξέταση στη διάρκεια της κύησης
-στη χορήγηση του διαλύματος μπορεί να έχετε την αίσθηση του κρύου ή ενός ελαφρύ καύσου, όμως δεν πονάτε.

 

 Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Στη λήψη βιοψίας :

-δεν χρειάζεστε αναισθησία, έχετε μόνο ένα αίσθημα «τραβήγματος», κάτι σαν κράμπα όπως στην περίοδό σας
-μπορεί μετά να τοποθετηθεί ένα αιμοστατικό διάλυμα το οποίο έχει μια καφεκίτρινη απόχρωση και τέλος
-συνιστάται η αποφυγή των επαφών και η χρήση ταμπόν ή κρέμας για 48 ώρες.

Ο έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου, με τεστ Παπανικολάου ή με την ανίχνευση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων – HPV, είναι πολύ σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας της κάθε γυναίκας.

Κατ’ εμέ, είναι το πιο σημαντικό δώρο που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας!,Γιατί σαν την καλή υγεία και τη διατήρησή της, δεν υπάρχει πιο πολύτιμο αγαθό!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ