Επιλογή Σελίδας

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί τη συνέχεια και την ολοκλήρωση του συνεκτικού δεσμού μεταξύ μητέρας παιδιού. Ο οποίος έχει ξεκινήσει από τη σύλληψη και την ανάπτυξη μέσα στην κοιλία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για θεμελιώδες δικαίωμα τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε.

Αμέσως μετά τον τοκετό, δυο ορμόνες : η προλακτίνη  και η οξυτοκίνη. Αυτές δίνουν την εντολή για να ξεκινήσει η παραγωγής γάλακτος από το στήθος της μητέρας, και το βρέφος με το θηλασμό εξασφαλίζει τη συνέχισή του.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Το πύαρ είναι το πρώτο γάλα που παίρνει το νεογέννητο. Εκκρίνεται τα πρώτα . εικοσιτετράωρα μετά τη γέννηση. Η  ποσότητα είναι μικρή, αλλά η αξία του αναντικατάστατη. Το πρωτόγαλα, είναι πλούσιο σε λευκώματα, άλατα και βιταμίνες. Περιέχει και πολλά αντισώματα, που βοηθούν στο να θωρακιστεί η υγεία του μωρού.

Στη συνέχεια η υφή και σύσταση του γάλακτος διαφοροποιείται. Δεν παύει όμως να είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό σας που κανένα τεχνητά φτιαγμένο γάλα δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Μητρικός θηλασμός – Έναρξη

Συνίσταται η άμεση έναρξη του θηλασμού, ακόμη και αμέσως μετά τον τοκετό. Ακόμη και στην περίπτωση που η μητέρα μπορεί να μην έχει ακόμη γάλα..

Φροντίστε να διατηρείτε τις θηλές στεγνές και καθαρές, πριν και μετά το θηλασμό. Εξασφαλίστε σωστή και αναπαυτική θέση. Κρατήστε το στήθος με το ένα χέρι και με το άλλο τον αυχένα ή την πλάτη του μωρού σας. Δε δίνετε το στήθος στο μωρό, αλλά φέρνετε το κεφαλάκι του μωρού προς το στήθος σας, ώστε το μάγουλό του να αγγίζει το μαστό. Σταδιακά αποκτάτε άνεση και αυτοπεποίθηση με το θηλασμό και το μωρό εξοικειώνεται.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Να θυμάστε ότι ο μητρικός θηλασμός είναι απεριόριστος και ελεύθερος. Μπορεί αρχικά τα γεύματα να είναι χωρίς πρόγραμμα. Να μην είστε σε θέση να απαντήσετε αν έχει τραφεί σωστά. Θα συμβούλευα να τοποθετήσετε το μωρό στο στήθος, ανεξάρτητα πόσες φορές θα ζητήσει να φάει και να μην του δώσετε συμπληρώματα.

Αναζητήστε βοήθεια και υποστήριξη αν τη χρειάζεστε και σιγά- σιγά όλα τα εμπόδια  θα ξεπεραστούν. Το μητρικό γάλα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας τις πρώτες μέρες της ζωής του!

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Πολύδυμη Κύηση

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ