Επιλογή Σελίδας

Ως Ουρογυναικολογία καλείται η επιστήμη όπου ένας γυναικολόγος ειδικεύεται στα προβλήματα της ακράτειας των ούρων, της πρόπτωσης του κόλπου (κυστεοκήλη – ορθοκήλη) και γενικά στις παθήσεις του πυελικού εδάφους.
Καθώς η ουρογυναικολογία ουσιαστικά αποτελεί μια χειρουργική υποειδικότητα της μαιευτικής και της γυναικολογίας, ο γυναικολόγος έχει την ικανότητα να διαγνώσει, να βρει τη γενεσιουργό αιτία και να θεραπεύσει στη συνέχεια το πρόβλημα που υπάρχει.

Πολλά από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, συνήθως δεν θεραπεύονται επειδή οι ίδιες δεν αποφασίζουν -δυστυχώς- να τα αντιμετωπίσουν. Οι λόγοι μπορεί να είναι σύνθετοι : από άγνοια από φόβο ή από συστολή. Μάλιστα, στατιστικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι 1 στις 2 γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή της, θα εμφανίσει πρόβλημα υγείας που θα σχετίζεται με τα όργανα της πυέλου.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Ουρογυναικολογία – Συχνότερα αίτια εμφάνισης της ακράτειας ούρων:

-Αδυναμία των μυών που κρατούν την ουροδόχο κύστη στη θέση της, μετά από την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.
-Αδυναμία της ουροδόχου κύστης ή/ και των σφιγκτήρων μυών.
-Υπερδραστήριοι ή υποδραστήριοι μύες της ουροδόχου κύστης.
-Μείωση ορισμένων ορμονών, ειδικά των οιστρογόνων, κυρίως λόγω εμμηνόπαυσης.

Η διάγνωση γίνεται κατά τη γυναικολογική εξέταση. Εξετάζεται ο κόλπος και ελέγχεται η δύναμη των μυών του πυελικού εδάφους.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση έως τώρα ήταν αμιγώς χειρουργική. Με τα νέα δεδομένα, στις περιπτώσεις ελαφριάς και μέτριας εκδήλωσης της ακράτειας ούρων, τη λύση δίνουν νέες επαναστατικές θεραπείες και μέθοδοι, με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων.

Επιπλέον, εφαρμόζονται θεραπείες για χαλάρωση του κόλπου, πρόπτωσης γεννητικών οργάνων κ.α. (Laparoscopic pelvic floor reconstruction, TVT, TOT, Vaginal reconstruction).
Η επέμβαση διαρκεί μόλις 30 λεπτά και συνήθως πραγματοποιείται με τονική αναισθησία.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Μετά την παρακολούθηση η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι σύγχρονες τεχνικές της ουρογυναικολογίας έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας, που αγγίζουν το 95% !

Η ποιότητα ζωής των ασθενών βελτιώνεται σημαντικά, γιατί λοιπόν να ταλαιπωρείσθε;

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με τις Πολυκυστικές Ωοθήκες & τον Έλεγχο Υπογονιμότητας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ