Επιλογή Σελίδας

Ανάγκη για Kαισαρική τομή προκύπτει στην περίπτωση που ο γιατρός κρίνει ότι ελλοχεύει οποιοσδήποτε κίνδυνος ή υπάρχει έστω και η ελάχιστη υποψία ότι κάτι μπορεί να μην εξελιχθεί σωστά κατά τη διάρκεια του τοκετού για τη μητέρα ή το παιδί. Τότε η καισαρική τομή κρίνεται απαραίτητη και μάλιστα επιβεβλημένη!

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Kαισαρική τομή – Σημαντικοί Παράγοντες

Η καισαρική τομή, που μπορεί να είναι επείγουσα ή προκαθορισμένη, επιλέγεται εφόσον συντρέχουν σημαντικοί παράγοντες, όπως :

-Δυσαναλογία εμβρύου-λεκάνης, λόγω ύψους ή διάπλασης, σε σχέση με το σώμα του παιδιού.
-Παρουσιάζονται ανωμαλίες προβολής, θέσης ή σχήματος του εμβρύου
-Η εγκυμοσύνη είναι δίδυμη και τα παιδιά εμποδίζονται αμοιβαία
-Παρουσιάζεται κάποια ανωμαλία στη θέση του πλακούντα.
-Προκύπτουν μηχανικά εμπόδια στο πέρασμα του εμβρύου (πχ ίνωμα)
-Κατά τη διάρκεια ωδίνων δημιουργείται πρόβλημα στο έμβρυο, που καθιστά απαραίτητο να γεννηθεί το παιδί άμεσα
-Ο τράχηλος της μήτρας δεν διαστέλλεται αρκετά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ικανές ωδίνες.
-Η μητέρα έχει ήδη δύο ή περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική τομή
-Υπάρχει επιπλοκή της εγκυμοσύνης και συνιστάται να γεννηθεί το μωρό πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Λαμβάνεται επομένως υπόψη η φυσιολογία της μητέρας, το ιατρικό ιστορικό της και άλλες καίριες παράμετροι της εγκυμοσύνης. Διαρκεί λιγότερο από μια ώρα και πραγματοποιείται με ολική ή μερική νάρκωση (επισκληρίδιος αναισθησία).  Μέσα σε 45’ με 1 ώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία της καισαρικής τομής.

Η τομή που θα γίνει οριζόντια, λίγο πιο πάνω από το ηβικό οστό (τομή μπικίνι), επιλέγεται ως εκείνη που επουλώνεται καλύτερα, έχει μικρό κίνδυνο μετεγχειρητικής κήλης και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Σε σπάνιες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει στην μήτρα κάθετη τομή. Το μωρό γεννιέται μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, στον υπόλοιπο χρόνο θα γίνουν τα ράμματα του τοιχώματος της μήτρας και της κοιλιάς.

Για τις επόμενες μέρες η γυναίκα θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα και θα παρουσιάσει κάποια δυσκολία κινήσεων αρχικά, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Σιγά-σιγά αφού σηκωθεί, για να λειτουργήσουν σωστά τα όργανα, θα επανέλθει εφαρμόζοντας τις ιατρικές συμβουλές στους κανονικούς της ρυθμούς.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με τον Φυσιολογικό Τοκετό

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ