Επιλογή Σελίδας

Βιογραφικό Σημείωμα

Dr. Σπυρίδων Δ. Καπελής

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αθήνα

Ο ιατρός Σπυρίδων Καπελής ( Μαιευτήρας Γυναικολόγος Αθήνα ) γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 27/09/1981. Μεγάλωσε στη Βούλα, όπου και κατοικεί μέχρι και σήμερα, αποφοιτώντας από το 2º Λύκειο της περιοχής.

Ακολουθώντας πάντοτε τη φιλοσοφία «αιέν αριστεύειν » ως στάση ζωής, η επιλογή του να ακολουθήσει την Ιατρική Επιστήμη, δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς μέσα από μια σειρά συγκυριών και περιστατικών υγείας που συνέβησαν στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον, ο γιατρός διέκρινε από πολύ νωρίς πως αυτή ήταν η δική του κλίση και ο προορισμός του : να βοηθά το συνάνθρωπό του, να ανακουφίζει τον πόνο, να στηρίζει και να υποστηρίζει όσους χρήζουν ιατρικής βοήθειας και παρακολούθησης και να δηλώνει παρών σε όσους τον χρειάζονται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, σε κάθε περίσταση, όσο δύσκολη κι αν είναι!

Για το λόγο αυτό, επέλεξε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που έπληξε όλους τους τομείς της παραγωγικότητας, να παραμείνει τη χώρα μας, αρωγός στο πλευρό των ασθενών του, προκειμένου να συνεχίσει να τους βοηθά παρέχοντας τους τις υπηρεσίες του.

Δρ. Καπελής Σπυρίδων – Μαιευτήρας Γυναικολόγος Αθήνα

Εκπαίδευση

Το 2000 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και αποφοίτησε με επιτυχία το 2006, παίρνοντας το πτυχίο του στην Ιατρική.

Από πολύ νωρίς επελέγη από τους διδάσκοντές του, καταξιωμένους επιστήμονες, να συμμετάσχει στο πλευρό τους στις καθημερινές εργασίες, εφημερίες και χειρουργεία, στη Χειρουργική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο ίδιος ομολογεί πως επέλεξε τη μαιευτική έναντι των άλλων ειδικοτήτων, μετά από ένα περιστατικό που τον «σημάδεψε», καθώς η απόφαση ελήφθη στο 6ο έτος της Ιατρικής. Ο μέντορας-καθηγητής του τον επέλεξε να τον βοηθήσει σε μια δύσκολη καισαρική. Παρακολουθώντας τον να φέρνει στον κόσμο το μωρό και βλέποντας την ίδια τη ζωή ν ‘ανατέλλει, δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο, εκείνη τη στιγμή ήξερε πως αυτό και τίποτα άλλο θα ακολουθούσε στη μετέπειτα ζωή του!
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, με ειδική εκπαίδευση στην περίθαλψη και παροχή πρώτων βοηθειών υπό συνθήκες μάχης. Ολοκλήρωσε το αγροτικό του στη Λέσβο, από την οποία και κατάγεται και συγκεκριμένα στο ΒΙΓΝ Μυτιλήνης, με μεγάλη εμπειρία και στις αποκεντρωμένες δομές υγείας του νησιού. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και έχει πτυχίο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Συνεργάστηκε με κορυφαίους γιατρούς αρχικά στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «ΕΑΝΠ Μεταξά» και έπειτα στη Γυναικολογική Κλινική του ίδιου Νοσοκομείου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Γ.Ν.Μ. «Έλενα Βενιζέλου» και τη Β’ Χειρουργική κλινική του «Ασκληπιείου» Βούλας.

Εμπειρία

Την περίοδο που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας, εργάστηκε στον τομέα της παροχής ειδικών προγραμμάτων εκγύμνασης, σε αθλητές με ιστορικό προβλημάτων υγείας.

Επίσης, συνεργάστηκε με δερματολόγους και κέντρο spa, σε θέματα αισθητικής-μικροεπεμβάσεων (χρήση laser, μεσοθεραπείας κλπ.) ενώ είχε συνεργασία με τα Athens Med Spa και MediPrinou.

Συμμετείχε ακόμη ως ιατρός αγώνων σε τοπικά-ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολύμβηση κλπ), ενώ συνεργάστηκε με ασφαλιστικές εταιρίες (EOS, GENERAL UNION, TRUST, ΑΣΠΙΣ) ως εμπειρογνώμων ιατρός.

Επίσης, εργάστηκε επικουρικά στο πλευρό του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν κ. Γεώργιου Αλεξίου.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, συμμετοχή σε εργασίες και ομάδες εργασιών.
Συνεργάζεται δε με όλα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία : ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ, ΙΑΣΩ κ.α.

Δρ. Καπελής Σπυρίδων – Μαιευτήρας Γυναικολόγος Αθήνα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ