Επιλογή Σελίδας

Φυσιολογικός τοκετός – Βαίνοντας προς το τέλος, άρα την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το κορυφαίο στάδιο του τοκετού. Η στιγμή αυτή αναμφισβήτητα έχει απασχολήσει την έγκυο από τις πρώτες ακόμη στιγμές της κύησης.

Εννοείται, πως ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα φυσιολογικό τοκετό. Συνεπώς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη μητέρα και το παιδί της.

Εξάλλου, είναι τοις πάσι γνωστό ότι ως βιωματική εμπειρία ο φυσιολογικός τοκετός αποτελεί κορυφαία στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Εκείνη τις κρίσιμες αυτές στιγμές βιώνει πληθώρα συναισθημάτων. Παράλληλα συμβάλει στο να σφυρηλατείται ο δεσμός της μητέρας με το παιδί της.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Σημάδια & Φυσιολογικός τοκετός

Τα σημάδια του τοκετού είναι ξεκάθαρα αντιληπτά. Υπό την προϋπόθεση ότι η έγκυος έχει από νωρίς αποκτήσει ολοκληρωμένη ενημέρωση και έχει καθοδηγηθεί σωστά από το γυναικολόγο. Ώστε να γνωρίζει επακριβώς πώς να τα διακρίνει.

Τα πιο συνήθη «αναγνωριστικά» συμπτώματα είναι οι συνεχιζόμενες συσπάσεις. Οι οποίες έχουν σταδιακά συχνότητα μακράς διάρκειας και το λεγόμενο «σπάσιμο» των νερών της γυναίκας.

Μόλις παρατηρηθούν οι συγκεκριμένες ενδείξεις, η γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το γυναικολόγο της και να μεταβεί κατευθείαν στο νοσοκομείο, καθώς ξεκίνησε πια ο τοκετός!

Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που ανακουφίζουν τη γυναίκα από το ξεχωριστό αυτό αίσθημα πόνου, που ακολουθεί. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο γυναικολόγο της θα επιλέξει τους τρόπους που μπορεί να βοηθηθεί και να έχει κάποια σημαντική ανακούφιση, όπως με ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης για παράδειγμα, καθώς το πόσο θα κρατήσει ο τοκετός είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει!

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Γενικά πάντως τα στάδια του φυσιολογικού τοκετού είναι τα ακόλουθα : το στάδιο της διαστολής και της εξάλειψης του τραχήλου, το στάδιο της γέννησης του μωρού και το στάδιο της αποκόλλησης του πλακούντα από τη μήτρα και της εξαγωγής του από τον κόλπο.

Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε πλήρως τις οδηγίες του γιατρού και της μαίας εκείνες τις ώρες, να εμπιστευθείτε το σώμα σας και να το αφουγκραστείτε, γιατί εκείνο σας κατευθύνει σωστά και σύντομα θα μπορείτε να αγκαλιάσετε το μωρό σας, καλωσορίζοντάς το στο νέο του κόσμο!

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με τον Μητρικό Θυλασμό

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ