Επιλογή Σελίδας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα, η οποία έχει συλλάβει, σε διακοπή κύησης ( Έκτρωση ).
Όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και αποφασίσει ότι δεν θέλει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, καλό είναι να απευθύνεται αμέσως στον γυναικολόγο. Εκείνος θα εξετάσει το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό και θα ενημερώσει τη γυναίκα σχετικά με τις επιλογές που έχει.

Με το υπερηχογράφημα θα διαπιστωθεί η θέση εμφύτευσης του εμβρύου και θα υπολογιστεί με σχετική ακρίβεια η ηλικία κύησης.

Η διακοπή κύησης ( Έκτρωση ) γίνεται με δύο τρόπους, τη φαρμακευτική και την επεμβατική.

Η φαρμακευτική διακοπή κύησης ( Έκτρωση ) γίνεται σε κυήσεις που ανακαλύπτονται εξαιρετικά νωρίς από τη σύλληψη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει καλά αποτελέσματα και ότι δίνει την ευκαιρία να αποφύγουμε την επέμβαση. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό. Ουσιαστικά, η γυναίκα λαμβάνει κάποια φάρμακα που θα οδηγήσουν στην αποβολή του κυήματος, με τη μορφή μιας «βαριάς περιόδου». Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι είναι πιθανό να μην αποβληθούν όλα τα στοιχεία της εγκυμοσύνης και να εμφανίσει ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα και πάλι να χρειάζεται απόξεση.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Η επεμβατική διακοπή κύησης ( Έκτρωση ) γίνεται σε οργανωμένο μαιευτήριο με αναισθησία, διαρκεί λίγα λεπτά και τερματίζει την ανεπιθύμητη κύηση. Η γυναίκα θα παραμείνει για λίγη ώρα στο μαιευτήριο και μετά επιστρέφει στο σπίτι. Πόνος δεν υπάρχει ή είναι τύπου περιόδου και αντιμετωπίζεται εύκολα, με κοινά ήπια παυσίπονα. Κατευθείαν την ιδια μέρα επιστρέφει στην καθημερινότητα της.

Η επιλογή του κατάλληλου γυναικολόγου είναι σημαντική για να τερματιστεί μια εγκυμοσύνη με ασφάλεια. Αφού η γυναίκα ενημερωθεί σχετικά με την επέμβαση, τις πιθανές επιπλοκές και λάβει οριστική απόφαση διακοπής της εγκυμοσύνης της, τότε ο γυναικολόγος καθορίζει όλες τις παραμέτρους που θα αυξήσουν την ασφάλεια της υγείας της και τη μελλοντική της αναπαραγωγική ικανότητα. Λιγότερες πιθανότητες επιπλοκών έχουμε πάντως όταν η εγκυμοσύνη δεν είναι προχωρημένη.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Πολύ σημαντική είναι και η ψυχολογική υποστήριξη της γυναίκας πριν και μετά την διακοπή κύησης ( Έκτρωση ), καθώς πολύ συχνά ο γυναικολόγος είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση και από τους πρώτους που θα τη στηρίξει, όταν υπάρχει ανάγκη.

Επιπλέον, μετά την επέμβαση, ο γυναικολόγος έχει υποχρέωση μαζί με τη γυναίκα να συζητήσουν τα μέτρα αντισύλληψης. Αναλύοντας τις αντισυλληπτικές μεθόδους που υπάρχουν, θα αποφασίσουν ποια είναι η καταλληλότερη μέθοδος, σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε γυναίκας.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Ρομποτική Χειρουργική

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ