Επιλογή Σελίδας

Ο Γυναικολογικός καρκίνος του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, εμφανίζεται όταν γίνεται πολλαπλασιασμός ανώμαλων κυττάρων.
Πέντε είναι οι βασικοί γυναικολογικοί καρκίνοι : της μήτρας, των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου.

O Καρκίνος, είναι γνωστός ως κακοήθης όγκος ή κακόηθες νεόπλασμα. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ομάδα ασθενειών που έχουν σχέση με την αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη, με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος.

Άλλες -εξαιρετικά σπάνιες- μορφές γυναικολογικών καρκίνων, είναι των σαλπίγγων και του πλακούντα, που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη.

Καρκίνος των ωοθηκών

Εμφανίζεται στη μία ή και στις δύο ωοθήκες είτε με τη μορφή επιθηλιακών καρκινωμάτων είτε κακοήθων όγκων των κυττάρων. Η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική, όμως λόγω του ότι ορισμένα από τα συμπτώματα της νόσου είναι μη ειδικά, μοιάζουν δηλαδή με αυτά άλλων κοινών ασθενειών, συχνά είναι δύσκολη η διάγνωση.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Καρκίνος του τραχήλου 

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο συνηθέστερος καρκίνος στις γυναίκες, ηλικίας 35 ετών και κάτω. Πρόκειται για νόσο που μπορεί να προβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω των τακτικών γυναικολογικών εξετάσεων.

Της μήτρας ή του ενδομητρίου 

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους στις γυναίκες. Το ενδομήτριο είναι το ενδοθήλιο της μήτρας, δηλαδή η μεμβράνη που καλύπτει τη μήτρα. Κάποια κύτταρα του ενδομητρίου αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και εμφανίζεται ο καρκίνος.

Στον κόλπο

Πρόκειται για σπάνια μορφή γυναικολογικού καρκίνου που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες άνω των 60 ετών. Αρκετές γυναίκες με καρκίνο του κόλπου δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα.

Τα τακτικά τεστ Pap, εντοπίζουν οποιεσδήποτε αλλαγές, ενώ το εμβόλιο κατά του ιού HPV προστατεύει έναντι της νόσου.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Στο αιδοίο

Ξεκινά στο αιδοίο, δηλαδή στο εξωτερικό τμήμα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Γυναικολογικός καρκίνος σπάνιας μορφής και συνήθως προκαλείται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος ευθύνεται και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το εμβόλιο κατά του ιού HPV που συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και του καρκίνου του αιδοίου.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Ενδομητρίωση

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ