Επιλογή Σελίδας

Η Λαπαροσκοπική χειρουργική είναι σύγχρονη μέθοδος ελάχιστης παρέμβασης στο σώμα της γυναίκας-ασθενούς, που μας δίνει τη δυνατότητα να χειρουργήσουμε εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος μέσα από μικρές οπές, χωρίς μεγάλες χειρουργικές τομές.

Πρόκειται για σχεδόν αναίμακτες επεμβάσεις, καθώς αυτό είναι εφικτό με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων εργαλείων και τη χρήση βίντεο. Το χειρουργείο γίνεται μέσω 3 ως 4 πολύ μικρών οπών. Ο χειρουργός-γυναικολόγος βλέπει σε οθόνη το εσωτερικό της κοιλιάς δια μέσω της κάμερας και χειρουργεί χωρίς νυστέρι, με τη χρήση laser ή ρεύματος, χρησιμοποιώντας ειδικά λεπτά εργαλεία.

Τέλος αφαιρεί το ινομύωμα, την κύστη, ή ακόμα και ολόκληρη τη μήτρα όσο μεγάλη και να είναι, από μία μικρή οπή του 1cm που υπάρχει ήδη στην κοιλιά, με ειδικό εργαλείο. Έτσι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο αφού οι μικρές οπές συρράπτονται με την τεχνική της πλαστικής χειρουργικής.

Χάρη σε αυτή την τεχνική, προσφέρεται στην ασθενή ένα χειρουργείο με εντυπωσιακά ταχύτατη ανάρρωση και η ασθενής δε βιώνει τον πόνο της τομής, ούτε τις επιπλοκές της (διαπύηση, μετεγχειρητική κήλη).

Λαπαροσκοπικά μπορούν να γίνουν τα εξής χειρουργεία :

Ινομυώματα

Κύστεις ωοθηκών και σαλπίγγων

Ενδομητρίωση σε όλα τα στάδια

Υστερεκτομές, ολική, ή μερική αφαίρεση της μήτρας

Καρκίνος μήτρας

Πτώση-χαλάρωση της μήτρας

Τι είναι υστεροσκόπηση:

Ως διαγνωστική υστεροσκόπηση είναι η μέθοδος με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε το εσωτερικό της μήτρας. Συνήθως δεν χρειάζεται αναισθησία και είναι ανεκτή από την ασθενή. Με μια πολύ μικρή κάμερα διαμέτρου 3-5mm ο γυναικολόγος εισέρχεται από τον κόλπο και δια μέσω του καναλιού του ενδοτραχήλου στη μητρική κοιλότητα. Με την εξέταση αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του ενδοτραχήλου για πολύποδες, συμφύσεις, ή κακοήθεια και της κοιλότητας της μήτρας για ύπαρξη διαφράγματος, συμφύσεων, ανωμαλιών διάπλασης, ινομυωμάτων, πολυπόδων, υπερπλασίας, και κακοήθειας.

Επεμβατική υστεροσκόπηση είναι μέθοδος που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για:

Πολύποδες

Λύση συμφύσεων

Διάφραγμα μήτρας

Ινομυώματα

Βιοψία υπό οπτικό έλεγχο, θεραπευτική αφαίρεση του ενδομητρίου σε αιμορραγίες της μήτρας, συχνές στην κλιμακτήριο ή την εμμηνόπαυση.

Ειδικότερα, κατά την υστεροσκόπηση για αφαίρεση ινομυωμάτων και πολυπόδων, ο ιατρός εισάγει από τον κόλπο μέσα στη μήτρα μόνο ένα πάρα πολύ λεπτό εργαλείο μαζί με την κάμερα. Βλέπει ακριβώς τη θέση του μορφώματος και το αφαιρεί από τον κόλπο, χωρίς καμία απολύτως τομή στην κοιλιά.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Κλασική Χειρουργική Γυναικολογία

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ