Urogynekologji quhet shkencë ku një gjinekolog specializohet në problemet e mosmbajtjes së urinës, zhvillimin vaginal (cisteocele) dhe sëmundjet e përgjithshme të legenit.

Meqenëse urogynekologjia është në thelb një specialitet kirurgjik i obstetrikës dhe gjinekologjisë, gjinekologu ka aftësinë të diagnostikojë, të gjejë shkakun dhe më pas të kurojë problemin.

Shumë nga problemet e zakonshme me të cilat përballen gratë zakonisht nuk trajtohen sepse ata vetë – për fat të keq – nuk vendosin t’i adresojnë ato. Arsyet mund të jenë komplekse: injoranca, frika ose kontraktimi. Në fakt, statistikisht mund të themi se 1 në 2 gra, në një moment të jetës së saj, do të ketë një problem shëndetësor në lidhje me organet e legenit.

Shkaqet më të zakonshme të mosmbajtjes urinare janë:

Dobësi e muskujve që mbajnë fshikëzën në vend pas shtatzënisë ose lindjes.
Dëmtimi i fshikëzës së fshikëzës dhe / ose muskujve.
Muskujt tepër aktivë ose nënlëkurorë të fshikëzës.
Ulja e disa hormoneve, veçanërisht estrogjenit, kryesisht për shkak të menopauzës.

Diagnoza bëhet gjatë një ekzaminimi gjinekologjik, i cili shqyrton vaginën dhe teston fuqinë e muskujve të legenit.
Trajtimi deri më tani ka qenë thjesht kirurgjikal. Me të dhënat e reja, në rastet e mosmbajtjes urinare të butë dhe të moderuar, terapitë dhe metodat e reja revolucionare, duke përdorur makineri moderne, japin zgjidhjen.
Për më tepër, aplikohen trajtime për relaksim të vaginës, gjymtim gjenital, etj. (Rindërtimi i legenit laparoskopik i dyshemesë, TVT, TOT, rindërtimi vaginal).

Procedura zgjat vetëm 30 minuta dhe zakonisht kryhet nën anestezi lokale.
Pas monitorimit, pacienti mund të kthehet në aktivitetet e tyre të përditshme në një periudhë të shkurtër kohore. Teknikat moderne të urogynekologjisë kanë nivele të larta suksesi, duke arritur në 95%!
Cilësia e jetës së pacientëve po përmirësohet ndjeshëm, kështu që pse të shqetësoni?

Urogynekologji: Rindërtimi Laparoskopik i legenit, TVT, TOT, Rindërtimi Vaginal

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ