Këshillë për ushqyerjen me gji….  Ushqyerja me gji është vazhdimi dhe përfundimi i lidhjes kohezive midis nënës së një foshnje që ka filluar nga ngjizja dhe zhvillimi në barkun e nënës.

Në thelb, kjo është një e drejtë themelore si e nënës ashtu edhe e fëmijës, dhe si e tillë ne po merremi me të.
Menjëherë pas lindjes së fëmijëve, urdhërohen dy hormone: prolaktina dhe oksitocina për të filluar prodhimin e qumështit të gjirit dhe foshnja infermierore siguron vazhdimin e saj.

Pure është qumështi i parë që porsalinduri merr, i pari ekskretohet. njëzet e katër orë pas lindjes. Sasia është e vogël, por vlera e saj e pazëvendësueshme. Kolostrum është i pasur me scrapbooks, kripëra dhe vitamina dhe përmban shumë antitrupa që ndihmojnë në mbrojtjen e shëndetit të foshnjës.
Pastaj ndryshon cilësi dhe cilësi e qumështit, por kurrë nuk është ushqimi më i mirë për fëmijën tuaj që asnjë qumësht artificial nuk mund të mposhtë.

Rekomandohet të filloni ushqyerjen me gji menjëherë, edhe pas lindjes, edhe nëse nëna mund të mos ketë akoma qumësht.

Mbajini thithkat të thata dhe të pastra para dhe pas ushqyerjes me gji.

Siguroni një pozicion të rehatshëm dhe të rehatshëm, mbajeni gjoksin me njërën dorë dhe qafën e foshnjës ose mbrapa me anën tjetër. Ju nuk i jepni fëmijës gjoksin, por ju e çoni kokën e foshnjës në gjoks, në mënyrë që faqja të prek gjoksin. Gradualisht fitoni rehati dhe besim me ushqyerjen me gji dhe fëmija bëhet i njohur.
Mos harroni se ushqyerja me gji është e pakufizuar dhe falas. Ushqimi fillimisht mund të jetë i paplanifikuar, ju mund të mos jeni në gjendje të përgjigjeni nëse ushqehet siç duhet, unë do t’ju këshilloja ta vendosni fëmijën në gji, pa marrë parasysh sa herë do të kërkojë të hajë dhe jo t’i jepni shtesa.

Kërkoni ndihmë dhe mbështetje nëse keni nevojë për të dhe ngadalë të gjitha pengesat do të tejkalohen. Qumështi i gjirit është dhurata më e madhe që mund t’i ofroni bebes tuaj në ditët e para të jetës!

Këshillë për ushqyerjen me gji

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ