Kirurgji laparoskopike…..   është një metodë moderne e ndërhyrjes minimale në trupin e gruas paciente, e cila na mundëson që të operojmë organet e brendshme të trupit të njeriut përmes vrimave të vogla, pa prerje të mëdha kirurgjikale.
Këto janë detyra pothuajse pa gjak, pasi kjo është e mundur me ndihmën e mjeteve të krijuara posaçërisht dhe përdorimit të videos. Kirurgjia kryhet përmes 3 deri në 4 vrimave shumë të vogla. Kirurg-kirurg shikon pjesën e brendshme të barkut përmes kamerës dhe operon pa një skalpel duke përdorur lazer ose rrymë, duke përdorur mjete të posaçme të hollë.

Më në fund, ajo heq fibroids, fshikëzën apo edhe tërë mitrën sa më shumë që të jetë e mundur nga një vrimë e vogël 1 cm tashmë në bark me një mjet të veçantë. Kështu, efekti estetik është i shkëlqyeshëm pasi vrimat e vogla janë qepur me teknikën e kirurgjisë plastike.

Falë kësaj teknike, pacientit i ofrohet një operacion me shërim jashtëzakonisht të shpejtë dhe pacientit nuk e përjeton dhimbja e prerjes dhe as ndërlikimet e tij (gulçim, hernia pas operacionit).

Kirurgjitë e mëposhtme mund të kryhen laparoskopikisht:

Fibroids
Kist vezore dhe trombe
Endometrioza në të gjitha fazat
Hysterectomies, heqja totale, ose e pjesshme e mitrës
Kanceri i mitrës
Vjeshtë-relaksim i barkut

Çfarë është histeroskopia:

Hysteroskopia diagnostike është metoda me të cilën ne jemi në gjendje të kontrollojmë pjesën e brendshme të mitrës. Zakonisht nuk kërkon anestezi dhe tolerohet nga pacienti. Me një aparat fotografik shumë të vogël me diametër 3-5 mm, gjinekologu hyn në vaginë dhe përmes kanalit intrakardiak në zgavrën e mitrës. Ky ekzaminim lejon që endotracheal të kontrollohet për polipet, ngjitjet ose malinje dhe zgavrën e mitrës për diafragmë, ngjitje, ngjitje, fibroids, polipe, hiperplazi dhe malinje.

Hysteroskopia invazive është një metodë që përdoret ekskluzivisht për:

Polyps
Zgjidhje ngjitëse
Membrana e mitrës
Fibroids

Biopsi optike e kontrolluar, heqja terapeutike e endometrit në gjakderdhjen e mitrës, e zakonshme në klimaktikë ose në menopauzë.

Konkretisht, gjatë histeroskopisë për të hequr fibroidet dhe polipet, mjeku fut me aparatin fotografik vetëm një mjet shumë të hollë në mitër nga vagina, sheh saktësisht pozicionin e boshtit dhe e heq atë nga vagina pa asnjë prerje në barke

 

Kirurgji laparoskopike

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ