Lindja natyrale….  Kur po mbarojmë, duke përfunduar kështu shtatzëninë, ne po përballemi me fazën më të lartë të lindjes. Ky moment padyshim që ka pushtuar gruan shtatzënë që në momentet e para të shtatzënisë.

Do të thotë që qëllimi ynë është të kemi një lindje normale të fëmijëve dhe ne do të bëjmë gjithçka mundemi për të siguruar të gjitha kushtet e kërkuara për nënën dhe fëmijën e saj.

Në fund të fundit, është gjithashtu e njohur se, si një përvojë eksperimentale, lindja e natyrshme e fëmijës është një moment kryesor në jetën e një gruaje, pasi ajo përjeton shumë emocione në këto periudha kritike dhe në të njëjtën kohë ndihmon për të krijuar një lidhje të nënës me fëmijën e saj.

Shenjat e lindjes janë kuptuar qartë, me kusht që gruaja shtatzënë ka marrë informacion gjithëpërfshirës herët dhe është udhëzuar siç duhet nga gjinekologu i saj të dijë saktësisht se si t’i dallojë ato.

Simptomat më të zakonshme “të njohshme” janë kontraktimet e vazhdueshme, të cilat kanë një frekuencë graduale afatgjatë dhe të ashtuquajturën “thyerje” të ujërave të gruas.
Sapo vërehen këto indikacione, gruaja duhet të kontaktojë menjëherë gjinekologun e saj dhe të shkojë menjëherë në spital pasi ka filluare lindja!

Ka metoda specifike që lehtësojnë gruan nga kjo dhimbje e veçantë që pason. Në bashkëpunim me gjinekologun e saj kompetent, ajo do të zgjedhë mënyrat se si mund të ndihmohet dhe të ketë një lehtësim të konsiderueshëm, siç janë ushtrimet e frymëmarrjes dhe relaksimi për shembull, sa zgjat lindja e fëmijës është diçka që askush nuk mund ta parashikojë!

Në përgjithësi, megjithatë, fazat e lindjes normale të lindjes së fëmijëve janë këto: faza e dilatimit dhe eliminimit të qafës së mitrës, faza e lindjes së foshnjës dhe faza e lëshimit dhe ekstravazionit të placentës.
Ju do të duhet të zbatoni plotësisht udhëzimet e mjekut dhe mamisë gjatë atyre orëve, t’i besoni trupit tuaj dhe ta dëgjoni atë, sepse do t’ju udhëheqë siç duhet dhe së shpejti do të keni mundësi të përqafoni fëmijën tuaj, duke e mirëpritur atë në botën e tij të re!

Lindja natyrale

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ