Επιλογή Σελίδας

«Χριστός γεννάται σήμερον, εν Βηθλεέμ τη πόλη»…

Αλήθεια τι πιο μεγάλο από το θαύμα της γέννησης του Θεανθρώπου τη σήμερον. Και τι πιο μεγάλο και σπουδαιότερο θαύμα από τη γέννηση ενός παιδιού, σε όποιο σημείο του πλανήτη μας κι αν συμβαίνει!

Η ζωή είναι υπέροχη! Από τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη μέσα στη μήτρα της μητέρας, η 9μηνη παραμονή και το θαύμα της γέννησης, το πρώτο ξύπνημα στο φως της μέρας. Όλα είναι ένα δώρο, ανεκτίμητο, όπως κάθε άνθρωπος που αφήνει το αποτύπωμά του στον κόσμο μας!

Το ποια μορφή θα έχει κάθε παιδί, τι άνθρωπος θα γίνει στο μέλλον, τι χρώμα μαλλιών και ματιών θα έχει, τι ύψος, τι φύλο, τι χρώμα δέρματος, όλα καθορίζονται τη στιγμή της γονιμοποίησης!

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα το έμβρυο μεγαλώνει εντός της μήτρας της μητέρας του. Τρέφεται από εκείνη, κι εκείνη αισθάνεται ότι αποτελεί κομμάτι της ύπαρξής της. Εκείνη φροντίζει ώστε να παραμένει ασφαλές και προστατευμένο, σαν πολύτιμο φυλαχτό, σαν θείο δώρο, μέχρι να φτάσει η μεγάλη στιγμή της γέννησης του.
Έπειτα, οι άνθρωποι που το έφεραν στον κόσμο, οι γονείς του, θα του παρέχουν ακόμη περισσότερη αγάπη, μεγαλύτερη φροντίδα. Μέχρι και τη θυσία μπορούν να φτάσουν, στην πλήρη παραχώρηση. Θα βάλουν πρώτα και πάνω από όλα το παιδί τους. Θ αφήσουν στην άκρη τα όνειρα τις φιλοδοξίες, το εγώ και τον ίδιο τον εαυτό τους, γιατί στα πρώτα στάδια της ζωής του είναι ευάλωτο και στηρίζεται αποκλειστικά σε κείνους!

Κάπου εκεί, σε όλο εκείνο το θαύμα, σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι, από τη σύλληψη ως τη γέννηση, είμαστε και μεις παρόντες, οι γιατροί. Παρακολουθούμε τόσο το έμβρυο όσο και τη μητέρα. Παραστεκόμαστε σε ό,τι χρειαστεί, συμβουλεύουμε, αφουγκραζόμαστε τη χαρά μα και την ανησυχία. Συντροφεύουμε την ίδια τη ζωή, είμαστε και μεις κοινωνοί στο θαύμα της ζωής, στα πρώτα της δειλά βήματα…

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Θα ήθελα να στείλω τις πιο θερμές ευχές μου, στους γονείς και σε όλα τα παιδάκια. Ιδιαιτέρως, σε κείνα που συνέβαλα ως γιατρός να έρθουν στον κόσμο τούτο. Στις μανούλες που εγκυμονούν και περιμένουν το δικό τους θαύμα. Μα και σε όσες μελλοντικές μανούλες κάνουν την προσπάθειά τους, ώστε να βιώσουν με τη σειρά τους κι εκείνες το θαύμα της μητρότητας!

Καλά Χριστούγεννα, κάθε χαρά, πολλά και πλατιά χαμόγελα. Κι ένα αστέρι πάντα να οδηγεί τα βήματά σας σε έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο!

Χριστός γεννάται σήμερον….Χρόνια πολλά!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ