Επιλογή Σελίδας

Παίζουν ρόλο οι διατροφικές συνήθειες στη σύλληψη ενός παιδιού; Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ναι!

Γυναίκες που τρέφονται συχνά από fast food και καταναλώνουν ελάχιστα έως καθόλου φρούτα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες. Έχουν μικρότερες πιθανότητες να κυοφορήσουν μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές δημοσίευσαν στο έγκριτο περιοδικό “Human Reproduction” (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή) τα πορίσματά τους. Μελέτησαν περί τις 5.600 γυναίκες, χωρίς να έχει υπάρξει πρότερη εγκυμοσύνη. Ας δούμε ποια ήταν τα συμπεράσματά τους :

Σε σχέση με τις γυναίκες που σπάνια ή καθόλου δεν έτρωγαν πρόχειρο φαγητό, π.χ. μπέργκερ, πίτσες, σνακ κ.α.). Όσες έτρωγαν συχνά, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, χρειάσθηκαν κατά μέσο όρο ένα μήνα παραπάνω για να μείνουν έγκυες.

Σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Όσες έτρωγαν μόνο μία ή το πολύ τρεις φορές το μήνα, χρειάσθηκαν περίπου μισό μήνα περισσότερο για να συλλάβουν παιδί.
Μεταξύ των γυναικών που είχαν τη μικρότερη κατανάλωση φρούτων : Ο κίνδυνος υπογονιμότητας “τοποθετήθηκε” πρακτικά πάνω από ένα έτος για να μείνουν έγκυες, ήτοι 12% έναντι 8% του μέσου όρου των γυναικών.

Επιπλέον, μεταξύ των γυναικών που έτρωγαν περισσότερο από fast food :Η πιθανότητα υπογονιμότητας ήταν 16% έναντι 8%., δηλαδή διπλάσια.  Όσον αφορά στα πράσινα λαχανικά και τα ψάρια, η έρευνα δεν έδειξε σημαντική επιτάχυνση στην εγκυμοσύνη.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Όπως και να χει όμως είναι γεγονός πως το να υιοθετήσετε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής εφ’ όρου ζωής, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο σώμα σας. Έτσι επιτυγχάνετε τη σωστή λειτουργία του και απολαμβάνετε τα οφέλη για όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Θέτοντας τις σωστές βάσεις από νεαρή ηλικία, όταν φτάσει η στιγμή θα έχετε εξασφαλίσει τις σωστές προϋποθέσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη και ένα υγιές παιδί.

Προσωπικά, συστήνω το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, ελαχιστοποιεί τους παράγοντες υπογονιμότητας . Το θεωρώ ιδανικό για να χτίσετε έναν γερό οργανισμό. Με σωστές διατροφικές συνήθειες θα θέσετε γερά θεμέλια και στην υγιή ανάπτυξη ενός εμβρύου, πριν και μετά τη σύλληψη.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ