Επιλογή Σελίδας

Το καλοκαίρι καθώς όλα κινούνται σε ρυθμούς fast speed, Θα ήταν χρήσιμο να παραθέσουμε κάποιες συμβουλές, ως οδηγό για την γυναικεία φροντίδα τρόπον τινά!

Ήλιος, θάλασσα, λίγο κρασί και μια περιπέτεια…όλα είναι στο πρόγραμμα, σαφώς. Καλό θα ήταν όμως, για τη δική σας ασφάλεια, να έχετε λάβει κάποια μέτρα προστασίας. Επιστρέφοντας από τις διακοπές καλό θα ταν να κάνετε κι ένα τσεκάρισμα επισκεπτόμενη το γιατρό σας.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

 

Δυστυχώς, οι κολπίτιδες το καλοκαίρι πρωταγωνιστούν! Κύριος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξή τους είναι το υγρό και ζεστό περιβάλλον στην ευαίσθητη περιοχή. Γι ‘αυτό ευθύνεται τις περισσότερες φορές το βρεγμένο μαγιό, αλλά και η αυξημένη εφίδρωση στην περιοχή λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Θάλασσα και πισίνα αμφιβόλου καθαρότητας; Μείνετε μακριά!

Η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που διαταράσσουν τη φυσιολογική χλωρίδα και την ισορροπία του pH στον κόλπο, όπως και η εκδήλωση κνησμού και υγρών, είναι σύνηθες φαινόμενο. Ο μύκητας Candida albicans, η Gardnerella, το μυκόπλασμα, η τριχομονάδα, ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκκοκος, ενοχοποιούνται στις πιο πολλές περιπτώσεις.

Η γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά λόγω της αυξημένης έκκρισης διαφανούς και στη συνέχεια λευκού, παχύρευστου ή και δύσοσμου υγρού, αλλά και έντονου κνησμού ή ερυθρότητας στην περιοχή. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες μυκητιάσεις που δεν προκαλούν συμπτώματα. Αυτές είναι πιο επικίνδυνες, καθώς μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε στειρότητα.

Ο γυναικολόγος θα εξετάσει ενδελεχώς το ιστορικό σας και θα προχωρήσει στη λήψη κολποτραχηλικού υγρού, για να εντοπίσει επακριβώς την αιτία της λοίμωξης. Θα ακολουθήσει ενδεδειγμένη θεραπεία. Μπορεί να γίνει με τη χρήση κολπικών υπόθετων ή αλοιφών, αλλά και με τη λήψη χαπιών. Δεν αποκλείεται και συνδυαστική θεραπεία. Ανάλογα με τη βαρύτητα των κολπικών λοιμώξεων, η θεραπεία θα διαρκέσει από 3 ως 10 ημέρες.

Οι ουρολοιμώξεις είναι επίσης συχνές μετά το καλοκαίρι. Αιτία είναι είτε η αποφυγή ούρησης όταν βρίσκεστε στην παραλία. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αμφίβολη τουαλέτα. ή έχετε μειωμένη παραγωγή ούρων, λόγω της εφίδρωσης και της απουσίας ενυδάτωσης. Η θεραπεία βασίζεται στα αποτελέσματα της καλλιέργειας ούρων και στη συνταγογράφηση αντιβιοτικής αγωγής.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται σε έξαρση. Οι αυξημένες πιθανότητες νέων γνωριμιών συχνά αποβαίνουν εις βάρος της υγείας των γυναικών, όταν τα μέτρα προστασίας χαλαρώνουν ή δεν λαμβάνονται καθόλου. Αν εντοπιστεί οποιαδήποτε πληγή στο αιδοίο ή πυώδης έκκριση, θα πρέπει να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Στα αφροδίσια νοσήματα συγκαταλέγεται και η μόλυνση από τον ιό HPV, η οποία μπορεί να προκύψει όχι μόνο μέσω της σεξουαλικής επαφής αλλά και από την άμεση επαφή με την άμμο. Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι το πιο συχνό είδος του ιού, αναπτύσσονται στα εξωτερικά γεννητικά όργανα και είναι εμφανή.

Αυτός ο σύντομος οδηγός για τη γυναικεία φροντίδα πιστεύω θα σας φανεί πολύ χρήσιμος στις διακοπές.

Σε κάθε περίπτωση και για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας, μετά τις διακοπές κάντε ένα τεστ ΠΑΠ και μια καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού. Γιατί η πρόληψη είναι το παν!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ