Επιλογή Σελίδας

Ζάχαρη και γονιμότητα δεν πάνε μαζί! Αν κάπου το διαβάσατε ή το ακούσατε γνωρίζετε πως είναι απόλυτα αληθές!

Στη σύγχρονη υλιστική εποχή, που τα πάντα βρίσκονται κυριολεκτικά εν αφθονία, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ειδικά για κάποιες τροφές, που προκαλούν μεγάλη ζημιά στα ανθρώπινα κύτταρα.

Μια από αυτές είναι και η ζάχαρη. Οο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει σχεδιαστεί για να ανέχεται τη ζάχαρη στις ποσότητες που την προσλαμβάνουμε καθημερινά. Επομένως, οι βλάβες που σημειώνονται σταδιακά, μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες, Όταν συνειδητοποιήσουμε τι κακό έχουμε κάνει στον εαυτό μας, μπορεί να είναι πια αργά!.

Θα πρέπει σιγά σιγά να την περιορίσετε στο ελάχιστο για το δικό σας καλό!

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ

– Διαταράσσει τις ορμόνες

Όταν καταναλώνετε ζάχαρη ανεβαίνουν τα επίπεδα ινσουλίνης πολύ γρήγορα και για σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά πέφτουν απότομα αφήνοντας ένα ορμονικό χάος, που αποκαλούμε ορμονική ανισορροπία.

Ο λόγος που έχει επίπτωση στην γονιμότητα, είναι αφενός λόγω της προγεστερόνης, της κύριας ορμόνης που απαιτείται για να συμβεί η ωορρηξία. Αφετέρου δε, η κορτιζόλη, την ανταγωνίζεται για τις ίδιες θέσεις στον υποδοχέα.

Η κορτιζόλη πάντα κερδίζει και αν αυτό συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα, μπορεί να διαταράξει συνολικά το ενδοκρινικό σας σύστημα. Αυτό με τη σειρά του διαταράσσει όλες τις ορμόνες σας: οιστρογόνα, προγεστερόνη, DHEA, ανδρογόνα και τεστοστερόνη.

– Προκαλεί φλεγμονή

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση.

Η ενδομητρίωση επηρεάζει τα εσωτερικά τοιχώματα της μήτρας, καθιστώντας την εμφύτευση του εμβρύου δύσκολη. Συνεπώς, επηρεάζεται η γονιμότητα και η σύλληψη. Πολλές γυναίκες με ενδομητρίωση, που βγάζουν τη ζάχαρη από τη διατροφή τους, βλέπουν ουσιαστικές αλλαγές και σε ορισμένες περιπτώσεις ανακάμπτουν πλήρως.

– Οδηγεί σε αντίσταση στην ινσουλίνη

Γυναίκες που πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη απελευθερώνεται από το πάγκρεας για να μετατρέψει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώμε, τόσο περισσότερη ινσουλίνη κυκλοφορεί στο αίμα. Η κατάσταση αυτή συνδέεται με την ωορρηξία, την ωρίμανση του ωαρίου και την εμφύτευση του εμβρύου στο ενδομήτριο. Θέτει επίσης τις γυναίκες σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο αποβολής.

–  Εξαντλεί βασικές βιταμίνες και ανόργανα άλατα

Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ορμόνες χρειάζονται συγκεκριμένες ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να είναι καλά τροφοδοτημένες. Η φρουκτόζη μειώνει σημαντικά τα επίπεδα των βιταμινών και μετάλλων και αυτό έχει τεράστια επίδραση στη γονιμότητα.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αν δεν σας έχω πείσει ακόμη, λάβετε υπόψη σας επιπλέον πως :

 – Η ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας. Έχετε αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη κατανάλωση της οδηγεί επίσης στη μείωση των επιπέδων της ορεξίνης. Είναι ένας νευροδιαβιβαστής, που ρυθμίζει την ερωτική διάθεση και την εγρήγορση, με αποτέλεσμα την κούραση και την υπνηλία.

– Η ζάχαρη προκαλεί στρες.  Συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Αν στην κορτιζόλη, επονομαζόμενη και ως «ορμόνη του στρες»,  τα επίπεδα είναι μονίμως αυξημένα, παρατηρείται φθορά στο μυϊκό σύστημα. Επιπλέον, μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στο σώμα και μειωμένη ερωτική διάθεση. Επομένως, ζάχαρη και γονιμότητα λειτουργούν αντιθετικά.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως αν η γονιμότητα είναι για σας σημαντική, ελαττώστε ή αφαιρέστε τη ζάχαρη εντελώς από τη διατροφή σας. Έτσι θα εξασφαλίσετε πως οι ορμόνες σας είναι σε άριστη κατάσταση,

Πάντα υπάρχουν τρόποι να απολαμβάνετε την αίσθηση του γλυκού, χωρίς όμως να προκαλούνται μόνιμες βλάβες στον οργανισμό σας. Κι επιπλέον είστε από μόνες σας αρκετά γλυκιές, οπότε δεν σας προσφέρει τίποτα παραπάνω!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ