Επιλογή Σελίδας

Το υπερηχογράφημα ή υπέρηχος είναι από τις πιο βασικές εξετάσεις για τη γυναίκα. Με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξη της γυναικολογίας στον τομέα της ιατρικής, πολλά πράγματα απλοποιήθηκαν.  Η συγκεκριμένη εξέταση που έφερε επανάσταση στη δεκαετία του 1980, μπορεί να μας δώσει σήμερα απαντήσεις για πάρα πολλά θέματα που άπτονται της καλής υγείας των γυναικών.

Είναι γεγονός πως η γυναικολογική εξέταση δεν γίνεται πια με τα χέρια, ούτε και με τη μορφή διακοιλιακών υπερηχογραφημάτων. Τότε η γυναίκα έπρεπε να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα νερού, ώστε να γεμίσει η ουροδόχος κύστη και ο ήχος των υπερήχων να φτάσει βαθύτερα στην κοιλιά. Με τη δημιουργία των διακολπικών ηχοβολέων, η εξέταση των γεννητικών οργάνων έγινε πιο εύκολη και πιο αξιόπιστη.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Σήμερα, μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα. Παθολογικές ή μη ανωμαλίες, ακόμα και λίγων χιλιοστών, μπορούν να απεικονιστούν και να μετρηθούν. Αυτό μας βοηθά στη διάγνωση, το σχεδιασμό θεραπείας και στην περαιτέρω παρακολούθηση.

Καθώς λοιπόν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε ένα πρόβλημα, μπορούμε πολύ εύκολα να παρατηρήσουμε αν υπάρχει διαφοροποίηση με την πάροδο του χρόνου. Έτσι αποφασίζουμε αν χρειάζεται να παρέμβουμε φαρμακευτικά ή χειρουργικά.

Είναι αλήθεια ότι οι γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις ολοένα και μειώνονται. Η νέα τάση πρεσβεύει την ελάχιστη επεμβατική χειρουργική και μάλιστα εντελώς στοχευμένα, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την υγεία της γυναίκας.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Για τους παραπάνω λόγους, το γυναικολογικό υπερηχογράφημα έχει γίνει το καλύτερο εργαλείο για κάθε γυναικολόγο. Μπορεί να γίνει στα περισσότερα ιατρεία και σε κάθε νοσοκομείο. Η ασθενής τοποθετείται σε εξεταστικό κρεβάτι. Παρακολουθεί στην οθόνη την εξέταση που συνήθως διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις για ό,τι την απασχολεί.

Η εξέταση  είναι άμεση και δίνει λύση μέσα σε λίγα λεπτά, αφού θεωρείται ως η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος διάγνωσης.

Το ενδοκολπικό υπερηχογράφημα μπορεί να αναδείξει με μεγάλη ακρίβεια διάφορες καταστάσεις. Τέτοιες είναι οι κύστες ωοθηκών, τα ινομυώματα, οι πολύποδες.

Συν τοις άλλοις, οι καινούργιες τεχνικές όπως: η τριδιάστατη υπερηχογραφία, το Doppler, η υδροσονογραφία, η υστερο-σαλπιγγογραφία και το διεγχειρητικό υπερηχογράφημα, μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

Οι πιο πάνω εξειδικευμένες εξετάσεις που ανέφερα, μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες που παλαιότερα τις αντλούσαμε μόνο με χειρουργική επέμβαση ή εξέταση με νάρκωση και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των γυναικών.

Ένα σύγχρονο μηχάνημα υπερήχων μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση σχεδόν όλων των γυναικολογικών προβλημάτων, που αποδίδονται σε ανατομικά ή μη αίτια. Πολλές φορές, η εικόνα του υπερηχογραφήματος μπορεί να μην είναι εύκολη στην ανάγνωση. Όμως υπάρχουν εξειδικευμένοι ιατροί που μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα είτε χρησιμοποιείται για διάγνωση είτε για πρόληψη, δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Αφήνει στην άκρη το φόβο και τη μόνιμη ανασφάλεια.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ