Επιλογή Σελίδας

Η γέννα το φθινόπωρο ειναι ευνοούμενη, λέει μια θεωρία, κι είτε την πιστεύετε είτε όχι φαίνεται πως τελικά ισχύει!

Η γέννηση ενός παιδιού είναι χαρά και ευλογία για κάθε σπιτικό, αφού κάνει τους γονείς του πολύ ευτυχισμένους!
Αν είχατε λοιπόν στο…πρόγραμμα να αποκτήσετε ένα παιδάκι, ίσως να σας ενδιαφέρει και το σημερινό μας άρθρο.

Η γέννηση ενός μωρού στην καρδιά του φθινοπώρου, μπορεί να διακρίνει τις ικανότητες που θα αναπτύξει στη μετέπειτα ζωή του, από εκείνες των υπόλοιπων παιδιών. Μάλιστα, τα παιδιά κυρίως του Οκτώβρη και του Νοέμβρη υπερέχουν σε χαρίσματα, σύμφωνα τουλάχιστον με σχετική έρευνα.

Γέννα το φθινόπωρο; Και πως μπορεί να συμβεί αυτό; Ας δούμε!!

Κάθε παιδί αναπτύσσει τις δικές του ικανότητες που τις εξελίσσει σε ταλέντα, διακρίσεις ή προσωπικούς άθλους. Με αφορμή το καλωσόρισμα του φθινοπώρου, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Sports Medicine», υποστηρίζει πως ο μήνας της γέννησης του κάθε ανθρώπου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη αυτών των προσόντων, ξεχωρίζοντας ως ευνοϊκότερο το Νοέμβριο.

Υπάρχουν γονείς που ονειρεύονται ότι το παιδί τους θα διακριθεί παγκοσμίως, θα είναι δραστήριο και αρχηγός μιας ομάδας. Αυτοί πρέπει να «κατοχυρώσουν» ή πιο σωστά να μελετήσουν σύμφωνα με τους ειδικούς ότι θα γεννηθεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Από την μελέτη 8550 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 10 με 16 χρονών από 26 σχολεία του Έσεξ, προέκυψε ότι τα παιδιά που γεννιούνται κυρίως τον Νοέμβριο είναι πιο υγιή και πιο δυνατά.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Βέβαια, σε δύναμη φαίνεται πως υπερέχουν τα παιδιά που γεννιούνται αποκλειστικά τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθούν όσα είναι γεννημένα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ένα από τα βασικά και πιο γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι πως όσα έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο, βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Αυτό συγκριτικά πάντα με παιδιά που έχουν γεννηθεί για παράδειγμα, τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Ιούνιο.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο μήνας της γέννησης κάθε παιδιού, είναι ικανός να διαφοροποιήσει σημαντικά τις λειτουργίες του κυκλοφορικού συστήματος. Επηρεάζει επίσης τη μυϊκή δύναμη και την ανάπτυξη της ταχύτητας, σε μεγαλύτερα επίπεδα αντοχής.

Επιπλέον, όσα παιδιά ήταν γεννημένα τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, παρουσιάστηκαν να έχουν και μεγαλύτερη αντίληψη-κατανόηση. Στην τάξη τους ήταν τα μεγαλύτερα παιδιά, άρα και τα πιο ώριμα!

Η παράξενη αυτή συσχέτιση, όπως εξηγούν οι ερευνητές, πιθανότατα οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D στο έμβρυο. Προέκυψαν λόγω της έκθεσης της μητέρας στον ήλιο, κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Εάν λοιπόν, παρατηρήσετε ότι το παιδί σας ξεχωρίζει μέσα στην τάξη ή το μάθημα της γυμναστικής, ίσως ευθύνονται τα κιτρινισμένα φύλλα του φθινοπώρου. Τους δίνουν ως «δύναμή» της δικής τους ζωή, σε όσα παιδιά γεννιούνται εκείνο το διάστημα.

Τώρα, θα με ρωτήσετε πότε θα πρέπει να γίνει η σύλληψη για να μας φέρει ο… πελαργός το μωράκι φθινόπωρο;

Θα σας απαντήσω πως αυτό πρέπει να γίνει την χειμερινή περίοδο. Κάτι που φυσικά ευνοείται κι από τον καιρό, καθώς τα ζευγάρια έρχονται πιο κοντά την περίοδο των γιορτών κι έπειτα.

Μήπως, λοιπόν, έχετε αρκετούς λόγους να το σκεφτείτε;

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ