Επιλογή Σελίδας

Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος είναι ένα τεστ που γίνεται στην έγκυο γυναίκα με μια απλή αιμοληψία. Εξετάζουμε το γενετικό υλικό (DNA) του εμβρύου, που κυκλοφορεί ελεύθερα (εκτός κυττάρων) στο αίμα της, για τις πιο κοινές χρωμοσωμικές ανωμαλίες και σύνδρομα.

Πρόκειται για ένα test υψηλής αξιοπιστίας. Έχει μάλιστα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα προγεννητικού ελέγχου, όπως η λήψη τροφοβλάστης (CVS) και η αμνιοπαρακέντηση.

Οι έγκυες γυναίκες υψηλού κινδύνου για χρωμοσωμικές ανωμαλίες, ακόμα και εκείνες με δίδυμη κύηση, έχουν τη δυνατότητα ελέγχου. Το τεστ είναι απόλυτα ασφαλές και για τη μητέρα και για το έμβρυο.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Το γενετικό υλικό του εμβρύου (DNA) είναι ανιχνεύσιμο από την 5η εβδομάδα της κύησης. Η συγκέντρωσή του αυξάνει κατά τις επόμενες εβδομάδες και εξαφανίζεται μετά τον τοκετό. Στην 9η εβδομάδα της κύησης η συγκέντρωσή του καθιστά την ανίχνευσή του ικανοποιητική, από τους γενετικούς αναλυτές που χρησιμοποιούνται.Το ποσοτικό ποσοστό του στη μητρική κυκλοφορία ξεπερνά σχεδόν πάντα το 4%.

Με το test γίνεται καταμέτρηση του αριθμού των αντιτύπων των χρωμοσωμάτων του εμβρύου. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένας ειδικός αλγόριθμος υπολογισμού, προκειμένου να καθοριστεί εάν υπάρχουν πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα αντίγραφα αυτών των χρωμοσωμάτων. Η διαδικασία εξασφαλίζει ακριβή αποτελέσματα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, η πιθανότητα ενός ψευδώς θετικού ή ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος είναι εξαιρετικά χαμηλή. Αυτή η ακρίβεια, ευαισθησία και αξιοπιστία του, καθιστά το test πλεονεκτικό έναντι των άλλων, κάτι που είναι πρωταρχικής σημασίας για την έγκυο γυναίκα.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Οι κυριότερες ενδείξεις πάντως είναι :

α) η προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία της μητέρας

β) η παρουσία ανώμαλων δεικτών κατά τον υπερηχογραφικό έλεγχο

γ) το βεβαρυμένο ιστορικό, προηγούμενης κύησης.

Το test είναι αξιόπιστο ανεξάρτητα από την εθνικότητα της μητέρας, το βάρος και το δείκτη μάζας σώματος (BMI). Επίσης, δεν υπάρχει συσχετισμός με το αν έχει προηγηθεί εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF/ICSI), έχουν χρησιμοποιηθεί δανεικά ωάρια ή πρόκειται για δίδυμη κύηση. Ο προγεννητικός έλεγχος καθίσταται πολύ σημαντικός για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη μελλοντική υγεία του εμβρύου

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ