Επιλογή Σελίδας

Η διάμεση κυστίτιδα συχνά αποτελεί τη βασική αιτία έντονου πόνου στην ουροδόχο κύστη. Για το λόγο αυτό αποκαλείται παράλληλα και «σύνδρομο της επώδυνης κύστης».

Στην εσωτερική βλεννογόνο που επικαλύπτει την κοιλότητα της ουροδόχου κύστης, υπάρχει συνεχώς φλεγμονή. Ο ερεθισμός προκαλεί πόνο, ερυθρότητα, οίδημα και τοπικά αύξηση της θερμότητας.

Τα συμπτώματα που προκαλεί η διάμεση κυστίτιδα μπορεί να είναι :

-Αίσθημα βάρους-πίεσης ή πόνου στην ηβική περιοχή, στο κάτω μέρος της κοιλιάς όπου βρίσκεται η κύστη.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Όταν η κύστη γεμίζει με ούρα, ο πόνος αυξάνεται και οι άλλες τοπικές ενοχλήσεις το ίδιο. Όταν αδειάζει η κύστη, ο πόνος μειώνεται.
-Κατά τη σεξουαλική επαφή ο πόνος επιδεινώνεται.
-Προκαλείται συχνουρία, η γυναίκα ουρεί περισσότερες από 8 φορές την ημέρα ή τη νύχτα.
-Επιτακτική ανάγκη για ούρηση, μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη κι όταν μόλις έχετε ουρήσει!

Είναι πιθανό σε ορισμένους ανθρώπους, κάποιες ανωμαλίες στο εσωτερικό του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης να ευθύνονται για τη χρόνια φλεγμονή. Σε άλλους είναι πιθανόν η φλεγμονή να σχετίζεται με αυτοάνοση διαταραχή. Στις αυτοάνοσες διαταραχές το αμυντικό σύστημα παράγει παθολογικά αντισώματα. Δημιουργεί έτσι μηχανισμούς που καταστρέφουν κύτταρα και ιστούς του ιδίου του σώματός του.

Υπάρχουν οικογένειες στις οποίες παρατηρείται αυξημένος αριθμός περιπτώσεων διάμεσης κυστίτιδας. Επιπλέον υπάρχει διαφορετική συχνότητα της νόσου ανάλογα με το φύλο. Μάλιστα, στις γυναίκες η διάμεση κυστίτιδα είναι 5 έως 9 φορές συχνότερη από τους άνδρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η νόσος εκδηλώνεται στις ηλικίες από 30 έως 40 ετών. Η διάγνωση βασίζεται στο ιστορικό, στην κλινική εξέταση και στις συμπληρωματικές εξετάσεις.

Προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλούν οι ουρολοιμώξεις και άλλες φλεγμονώδεις νόσοι στη λεκάνη, στο ουροποιητικό και στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Η ανάλυση ούρων παίζει σημαντικό ρόλο. Εάν δείξει ότι υπάρχει ουρολοίμωξη, η θεραπεία με αντιβιοτικά λύνει το πρόβλημα. Στην αντίθετη περίπτωση χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Η θεραπεία περιλαμβάνει διατροφικά μέτρα, αλλαγές στον τρόπο ζωής και φάρμακα. Κάποιοι ασθενείς αναφέρουν ότι οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και τρόφιμα ή ποτά με κάποια οξύτητα, επιδεινώνουν τις ενοχλήσεις τους. Το ίδιο ισχύει και για τα αλκοολούχα ποτά και για το κάπνισμα.

Οι ασθενείς με διάμεση κυστίτιδα πρέπει να αποφεύγουν τα αλκοολούχο ποτά και κάθε μορφής καπνίσματος. Είναι σημαντικοί παράγοντες ερεθισμού και φλεγμονής της ουροδόχου κύστης.

Είναι αλήθεια πως η σωματική και ψυχική καταπόνηση επιδεινώνουν τα συμπτώματα των ασθενών με διάμεση κυστίτιδα. Επομένως, η ορθή διαχείριση του στρες και οι τεχνικές χαλάρωσης βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ