Επιλογή Σελίδας

Για κάθε γυναίκα που η εγκυμοσύνη είναι κάτι το προσδοκώμενο, το να γνωρίζει ποιες είναι οι γόνιμες μέρες της θεωρείται αυτονόητο.

Πως τις υπολογίζουμε όμως με βάση τον κύκλο μας;

Υπάρχει μια πολύ απλή μέθοδος αυτή του «συν-πλην». Για κάθε γυναίκα οι μέρες αυτές είναι κατά μέσο 7 με 8 για κάθε μήνα.
Σε κανονικό κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία γίνεται συνήθως την 14η ημέρα. Οπότε για να βρει κάθε γυναίκα τις γόνιμες μέρες της , υπολογίζει -4 ημέρες από την 14η και +3 ημέρες μετά. Πρακτικά, το διάστημα από τη 10η έως την 17η ημέρα συστήνουμε τακτικές σεξουαλικές επαφές, χωρίς προφύλαξη.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Αυτό σημαίνει ότι αν η σεξουαλική επαφή γίνει έως και 7 ημέρες πριν την ωοθυλακιορρηξία (κοινώς ωορρηξία ), μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη 12 με 16 μέρες πριν την επόμενη περίοδο. Είναι χρήσιμο επίσης να γνωρίζετε ότι το ωάριo ζει από 24-48 ώρες και το σπερματοζωάριο ζει έως και 7 ημέρες!

Πολλές μελέτες δείχνουν πως ένα στα έξι ζευγάρια δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί και οι αιτίες είναι πολλές.
Μπορεί αυτό να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα της γυναίκας, που εστιάζεται στις σάλπιγγες, στην απουσία ωοθυλακιορρηξίας ή και αλλού. Ή σε ανδρικό πρόβλημα, για παράδειγμα να υπάρχει χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων. Μπορεί όμως να οφείλεται και στα δυο μέλη του ζευγαριού.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικές μια σειρά από εξετάσεις που πρέπει να κάνει η γυναίκα, στα πλαίσια διερεύνησης της υπογονιμότητας. Αυτές είναι : το ορμονολογικό προφίλ την 2η με 3η ημέρα της περιόδου, το κολπικό υπερηχογράφημα, οι τραχηλικές καλλιέργειες, η υστεροσαλπιγγογραφία και ίσως η λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση .
Για τον άνδρα ένα σπερμοδιάγραμμα και ίσως καλλιέργειες σπέρματος και ουρηθρικού εκκρίματος ,θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια σαφή εικόνα.

Αν δεν επιτευχθεί η εγκυμοσύνη, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι. ‘Όπως η παρακολούθηση ωορρηξίας με συγχρονισμένη επαφή, η σπερματέγχυση και η εξωσωματική γονιμοποίηση, που δίνουν τις περισσότερες φορές το επιθυμητό αποτέλεσμα

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Πως αναγνωρίζετε όμως τις γόνιμες ημέρες σας;

Υπάρχουν κάποια «συμπτώματα» που σας «ειδοποιούν» πως έφτασε.. η κατάλληλη ώρα!
Ένα από τα συνήθη χαρακτηριστικά των γόνιμων ημερών σύνηθες στις πιο πολλές γυναίκες είναι κάποια ακαθόριστα πονάκια. Αριστερά ή δεξιά χαμηλά στην κοιλιά, μοιάζουν με τα πονάκια της περιόδου.

Επίσης, κάποιες γυναίκες εμφανίζουν διαφανή υγρά, λεπτόρρευστα, που είναι διαφορετικά από τα υγρά της φλεγμονής από μύκητες. Τα υγρά αυτά μπορεί να παρουσιάζονται από 1-2 ημέρες πριν την ωορρηξία έως και 1-2 ημέρες μετά από αυτήν.

Εάν, λοιπόν, επιδιώκετε εγκυμοσύνη και έχετε κάποιο από αυτά τα δύο τα «συμπτώματα», αυτές είναι οι γόνιμες μέρες που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε επαφές!

Και που ξέρετε, ίσως σύντομα να σας χτυπήσει την πόρτα… ο πελαργός!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ