Επιλογή Σελίδας

Πολλοί οι μύθοι γύρω από το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το : sex και εγκυμοσύνη!

Ουσιαστικά, αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι το αν μπορεί ή όχι μια εγκυμονούσα να έρχεται σε σεξουαλική επαφή. Εξάλλου, κάθε γυναίκα έχει ακούσει άπειρες ιστορίες, συμβουλές και προειδοποιήσεις από το περιβάλλον της. Ας δούμε όμως τι πραγματικά ισχύει, καταρρίπτοντας κάποιες εξ αυτών!.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης λόγω εμέτων, πονοκεφάλων, συχνουρίας αλλά και άλγους στους μαστούς, οι γυναίκες εμφανίζουν μείωση στην σεξουαλική τους επιθυμία. Αντιστροφή της κατάστασης παρατηρείται από την έναρξη περίπου του δευτέρου τριμήνου, καθώς η παραπάνω συμπτωματολογία υποστρέφει. Ανατομικά η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται μια δυσφορία λόγω του όγκου της κοιλιάς. Παρόλα αυτά, η πλούσια αιμάτωση του κόλπου και της κλειτορίδας υπερνικά αυτό το καθαρά ψυχολογικό εμπόδιο.

Ορμονολογικά τα επίπεδα των οιστρογόνων, (υπεύθυνα για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας) είναι ήδη υψηλά. Η προγεστερόνη που έχει αντίθετη δράση, παρά την αύξηση της κατά την εγκυμοσύνη, δεν καταφέρνει να ασκήσει ισχυρότερη δράση από τα οιστρογόνα . Σε όλο αυτό συμβάλει και η χοριακή γοναδοτροπίνη. Με απλά λόγια η λίμπιντο της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.Θα έλεγα ίσως και περισσότερο από την προ-εγκυμοσύνης εποχή.

Φημολογίες αναφορικά με το ότι οι σεξουαλικές επαφές μπορεί να βλάψουν το έμβρυο, δεν έχουν καμία βάση. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αμνιακό υγρό, όπως και η πηκτή βλέννη του τραχήλου προστατεύουν το έμβρυο από τη μηχανική καταπόνηση.

Αλλά ακόμα και το ίδιο το σπέρμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της προεκλαμψίας.
Είναι κατανοητό ότι και εδώ η χρήση αντιαλλεργικού προφυλακτικού είναι απαραίτητη. Επιπλέον, ο στοματικός έρωτας ή και η πρωκτική διείσδυση απαγορεύονται (μεταφορά μικροβίων).

Όσον αφορά της στάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ζευγάρια κάνοντας  sex στην εγκυμοσύνη, είναι λογικό πως λόγω τον σωματικών μεταβολών της γυναίκας είναι εφικτές αλλά και επιτρέπονται στάσεις οι οποίες δεν ασκούν ισχυρή πίεση στην κοιλία.

Τέτοιες είναι: οι πλάγιες στάσεις, η γυναίκα από πάνω σε όρθια θέση, η γυναίκα ανάσκελα με πόδια ελαφρώς σηκωμένα (αρκεί να είναι στην άκρη του κρεβατιού, προκειμένου το βάρους του παρτενέρ να μην ασκείται στην κοιλία της γυναίκας), με την γυναίκα γονατιστή και σκυμμένη.

Τέλος υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το sex στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αυτές συνοψίζονται παρακάτω :

– Άλγος κατά την επαφή
-Λοιμώξεις της περιοχής σε οποιονδήποτε από τους δυο
– Χαμηλή πρόσφυση πλακούντα
-Τραχηλική ανεπάρκεια
– Αιμόρροια
– Θυλάκιο ερρηγμένο
– Κίνδυνος για πρόκληση πρόωρου τοκετού

Και να θυμάστε, το sex είναι υγεία!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ