Επιλογή Σελίδας

Μετά την ηλικία των 50 ετών είναι πιθανό να εμφανιστεί στις γυναίκες οστεοπενία. Θα λέγαμε πως ακριβής ηλικία εμφάνισης δεν υπάρχει, εφόσον αυτό εξαρτάται από το πόσο ισχυρά είναι τα οστά σας όταν είστε νέοι. Αν είναι ανθεκτικά, μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ. Στην αντίθετη περίπτωση, ίσως εμφανιστεί και σε μικρότερη ηλικία των 50.

Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν πως πάνω από 80% των ατόμων με οστεοπενία είναι γυναίκες. Υπολογίζεται ότι σε 1 στις 2 γυναίκες άνω των 50, θα εξελιχθεί σε οστεοπόρωση.

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Το κλειδί για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή είναι το ασβέστιο. Οι αλλαγές ορμονών που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση αυξάνουν την πιθανότητα στις γυναίκες.Ωστόσο θετικά μπορεί να συνηγορήσουν μία πάθηση ή θεραπείες που προκάλεσαν ορισμένες παθήσεις.

Τα προβλήματα στη διατροφή σας, η έλλειψη άσκησης και οι ανθυγιεινές συνήθειες, συμβάλουν στην κατάσταση αυτή. Συμπερασματικά, δώστε μεγάλη προσοχή στα ακόλουθα :

 

Έλλειψη ασβεστίου ή βιταμίνης D
Απουσία ή ελλιπής άσκηση
Κάπνισμα
Πάρα πολύ αλκοόλ
Ανθρακούχα αναψυκτικά

 

Συνήθως η οστεοπενία δεν έχει συμπτώματα, αυτό καθιστά δύσκολη τη διάγνωση χωρίς το τεστ οστικής πυκνότητας. Το τεστ είναι ανώδυνο και γρήγορο. Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας γίνεται σαν μια «μικρή» αξονική τομογραφία, με πολύ λιγότερη ακτινοβολία κι από μια απλή ακτινογραφία.

Η πρόληψη είναι το παν!

Καλύτερη θεραπεία για τη νόσο αυτή από την πρόληψη δεν υπάρχει. Ξεκινάμε από την παιδική ηλικία, «χτίζοντας» τις σωστές βάσεις. Φροντίζουμε για τη σωστή ανάπτυξη των οστών στη νεανική ηλικία, ενώ επιλέγουμε διατροφή πλούσια σε ασβέστιο. Ασκούμαστε συστηματικά, καθώς η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου και η άθληση είναι απαραίτητες. Έτσι φτιάχνουμε την οστική μας μάζα, και προλαμβάνουμε την οστική απώλεια.

Στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, η άσκηση βελτιώνει την ισορροπία και το συντονισμό και συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων, που μπορεί να προκαλέσουν κατάγματα.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Ακολουθούμε, γενικότερα, έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με αποφυγή καπνίσματος, οινοπνεύματος και περιορισμό στην κατανάλωση καφεΐνης. Πρώτα από όλα όμως δίνουμε έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση. Κάνοντας τακτικά τη μέτρηση οστικής πυκνότητας, που δεν πρέπει να αμελούμε!
Ισχυρά οστά λοιπόν, επιλέγοντας υγιεινή διατροφή και σωστό τρόπο ζωής!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ