Επιλογή Σελίδας

Όπως συμβαίνει με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, η Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή (PMDD) ακολουθείτε από έντονα συμπτώματα. Μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, ευαισθησία στο στήθος, κόπωση και αλλαγές στον ύπνο και τις διατροφικές συνήθειες.

Όσες γυναίκες υποφέρουν από αυτό,  μπορεί να εμφανίσουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα σοβαρά συμπτώματα: θλίψη ή απελπισία, άγχος ή ένταση, υπερβολικά κακή διάθεση. Πολλές γυναίκες που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή, μπορεί επίσης να έχουν ευερεθιστότητα, θυμό ακόμη και κατάθλιψη.

Η Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή, εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, επιφέρει και ψυχολογικά. Δυσκολεύει την καθημερινότητα και την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. σύμφωνα με τον George Henning, καθηγητή οικογενειακής ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Για τη διάγνωση της διαταραχής, ο γιατρός παίρνει το ιατρικό ιστορικό και εξετάζει την ασθενή.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Κρίνεται σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς με συμπτώματα Προεμμηνορροϊκής Δυσφορικής Διαταραχής, να τηρούν ημερολόγιο συμπτωμάτων για αρκετούς κύκλους. Έτσι θα βοηθήσουν τον γιατρό τους να εντοπίσει συγκεκριμένους συνδυασμούς συμπτωμάτων, που σχετίζονται με τη διαταραχή.

Η διάγνωση προϋποθέτει τουλάχιστον τέσσερα συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου συν ένα πέμπτο σύμπτωμα που σχετίζεται με τη διάθεση. Τα συμπτώματα ξεκινούν περίπου μια εβδομάδα πριν από την εμμηνόρροια και σταματούν αμέσως μετά.

Ένα σημαντικό  ποσοστό  γυναικών που το αντιμετωπίζουν, δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα και να βοηθηθούν με αρκετούς τρόπους.

Πρώτα από όλα, οι θεραπείες περιλαμβάνουν αντικαταθλιπτικά που ονομάζονται εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης ( Serotonin). Χρησιμοποιούνται ευρέως και αποτελούν την θεραπεία πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών και της κατάθλιψης.

Οι πάσχουσες μπορούν επίσης να λάβουν αναλγητικά για την αντιμετώπιση των πόνων στην κοιλιά και τη μέση, των πονοκεφάλων και άλλων συμπτωμάτων.Τα αντισυλληπτικά αποτελούν πιθανή θεραπεία για κάποιες γυναίκες.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Η διαχείριση του άγχους μέσω τεχνικών χαλάρωσης ή δραστηριοτήτων που απολαμβάνετε, μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων και να κάνει τη διαδικασία πιο ανώδυνη.

Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε υγιεινή διατροφή με λίγο αλάτι και να είστε σωματικά δραστήριες. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ.

Μην  ξεχνάτε τέλος ότι η Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή επηρεάζει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας, τις σχέσεις σας με τους άλλους. Δυσχεραίνει  την καθημερινότητά σας και γενικά είναι μια σοβαρή, χρόνια πάθηση που απαιτεί θεραπεία και συνεργασία με το γιατρό σας. Έτσι θα σας παρέχει τη σωστή αγωγή και υποστήριξη που απαιτείται.

Μην το αμελήσετε, απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας άμεσα και συζητείστε για τηΝ Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή- PMDD. Περιορίστε τις επιπτώσεις της ,όσο περισσότερο γίνεται!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ