Επιλογή Σελίδας

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια συμπτώματα δηλώνουν επιπλοκή, τότε η ιατρική επίσκεψη κρίνεται απαραίτητη.

Όμως, για τις περισσότερες γυναίκες μερικοί άτακτοι κύκλοι ή μια περιστασιακή λοίμωξη είναι μέρος της γυναικείας τους φύσης. Το αντιμετωπίζουν με απλή θεραπευτική αγωγή ή το αφήνουν …στο χρόνο!

Ας δούμε συνοπτικά κάποιες περιπτώσεις που σημαίνουν «καμπανάκι».

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Πυελικός πόνος

Ο πόνος στο μέσο του κύκλου περνάει μετά την ωορρηξία, αλλά αν επιμένει τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Όταν μια γυναίκα ταλαιπωρείται από χρόνιο πυελικό πόνο, ο ιατρός θα ελέγξει το ενδεχόμενο ενδομητρίωσης ή καλοήθων ινομυωμάτων της μήτρας. Θα εξετάσει το ενδεχόμενο φλεγμονώδους νόσου της πυέλου, η οποία συνήθως εκδηλώνεται με τρία συμπτώματα: πυελικό πόνο, κολπικές εκκρίσεις και πυρετό.

Ακανόνιστη αιμορραγία

Η μη φυσιολογική αιμορραγία μπορεί προκύπτει από πολλαπλά αίτια, μεταξύ των οποίων πολύποδες, ινομυώματα, περι-εμμηνόπαυση.

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο, όπως και η κολπική ξηρότητα.

Επίσης, οποιαδήποτε κολπική αιμορραγία πριν την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει επίσης να τυγχάνουν άμεσου ιατρικού ελέγχου.

Μη φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις

Εδώ ισχύει ότι οι γυναίκες γνωρίζουν το σώμα τους, όμως στα μη φυσιολογικά συμπτώματα περιλαμβάνεται και η έντονη οσμή. Επιπρόσθετα, ο ασυνήθιστα μεγάλος όγκος εκκρίσεων, ο κνησμός, ο ερεθισμός, το αίσθημα καύσου, το ασυνήθιστο χρώμα και το αίμα.

Κνησμός

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν κνησμό χωρίς εκκρίσεις. Πρόβλημα που συχνά εμφανίζουν εκείνες που κάνουν τακτική χρήση σαπουνιών με άρωμα ή προϊόντων για την ευαίσθητη περιοχή ή ακόμη και λιπαντικών gel. Αν όμως συνοδεύεται και από αλλαγές του δέρματος τότε θα πρέπει να ανησυχείτε.

Μια δερματική πάθηση που ονομάζεται σκληρός λειχήνας μπορεί να προκαλέσει κνησμό, αν και είναι ένα σπάνιο πρόβλημα. Επίσης, οποιαδήποτε αλλοίωση του αιδοίου με κνησμό ή του κόλπου θα πρέπει να εξεταστεί με βιοψία για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καρκίνου.

Κολπική ξηρότητα

Η κολπική ξηρότητα σε θηλάζουσες μητέρες ή μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορεί να προκαλέσει έκκριση κηλίδων αίματος. Οι ηλικιωμένες έχουν λιγότερα οιστρογόνα, ο κολπικός ιστός αποδυναμώνεται ή ατροφεί και γίνεται ξηρός και ερεθισμένος.

Και η κολπική ξηρότητα δεν κάνει απλώς επώδυνο το σεξ, αλλά καθιστά τις γυναίκες και πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Πληγές ή εξογκώματα

Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν σμηγματογόνες κύστες και οι έγκυες μπορεί εμφανίζουν κιρσούς που μοιάζουν με εξογκώσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι καλοήθη. Αλλά ορισμένοι όγκοι και πληγές μπορεί να είναι κάτι σοβαρότεροι. Οι πληγές στην γενετήσια περιοχή μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο ή έρπητα. Επίσης, το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί και στο αιδοίο.

Σε κάθε μικρή η μεγάλη αλλαγή ο γιατρός είναι εκεί για να βοηθήσει. Προγραμματίστε μια ιατρική επίσκεψη για ό,τι σας απασχολεί!

Μη ντρέπεστε, είναι απολύτως φυσιολογικό και κάποιες φορές …επιβάλλεται!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ