Επιλογή Σελίδας

Οι χρόνιες κολπίτιδες, δηλαδή μολύνσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων, εμφανίζονται με αυξημένη συχνότητα το καλοκαίρι. Μπορεί να παρουσιαστούν στην εξωτερική περιοχή γύρω από την είσοδο του κόλπο, στον κόλπο (κολπίτιδες) και τον τράχηλο της μήτρας, στο ενδομήτριο και στις σάλπιγγες.

Έχει παρατηρηθεί ότι σε κάποιες γυναίκες και παρά το γεγονός ότι έλαβαν αγωγή, η λοίμωξη επιμένει ή τις ..ξαναεπισκέπτεται από καιρό σε καιρό. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο και χρήζει ιατρικής παρακολούθησης.

Γιατί όμως παρατηρούνται χρόνιες κολπίτιδες που επιμένουν;

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Μια λοίμωξη επιμένει για δύο βασικούς λόγους :

  • είτε γιατί δεν έχουν οριστεί με ακρίβεια τα αίτιά της, άρα δεν έχει αντιμετωπιστεί θεραπευτικά σωστά (υποθεραπεία), γεγονός που συμβαίνει γιατί πολλές φορές έχουμε περισσότερους από έναν υπεύθυνους παράγοντες,
  • είτε εξαιτίας της πτώσης του ανοσοποιητικού συστήματος, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται με επάρκεια. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα μόνιμων βλαβών στην περιοχή αυξάνεται.

Την τελευταία δεκαετία η ιατρική γνώση και η ιατρική τεχνολογία διευρύνονται συνεχώς. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, τόσο στην μοριακή διαγνωστική (υψηλή δηλαδή διαγνωστική ακρίβεια) όσο και στην στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση. Κυριότερα δίνεται έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν συμπτώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, θα πρέπει να απευθύνονται οπωσδήποτε σε γυναικολόγο. Αυτές μπορεί να είναι : αλλοιώσεις ή παράξενα σημάδια στο δέρμα, κνησμός, δύσοσμα υγρά ή ερυθρότητα,

Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου και σωστά δομημένου γυναικολογικού ιατρείου, διενεργούνται εξειδικευμένες και πλήρεις καλλιέργειες κολπικών, εξωτραχηλικών και ενδοτραχηλικών επιχρισμάτων, μοριακοί και πυρηνικοί έλεγχοι (PCR) και ειδικές εξετάσεις σε σχέση με τη συνολικότερη κατάσταση του οργανισμού (τύπου Bio 4h), κατά την κρίση του γυναικολόγου.

Επιπλέον, διενεργείται μοριακή διαγνωστική, ταυτόχρονη χρήση της υψηλής ιατρικής απεικονιστικής τεχνολογίας στον τομέα της κολποσκόπησης, αυτήν της ψηφιακής κολποσκόπησης DYSIS. Απεικονίζονται, καταγράφονται και ανιχνεύονται όλες οι πιθανές βλάβες, αλλοιώσεις, από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Η διάγνωση βάσει των εξειδικευμένων εξετάσεων αλλά και η ιατρική τεχνολογία του ψηφιακού κολποσκοπίου, βοηθούν τον θεράποντα γιατρό να εντοπίσει, αλλά και να θεραπεύσει στοχευμένα και οριστικά οποιαδήποτε λοίμωξη στην περιοχή των έσω και έξω γεννητικών οργάνων, ξεκάθαρα και αντικειμενικά.

Η ασθενής καλύπτεται θεραπευτικά η ίδια και ο σύντροφός της, για οποιαδήποτε περίπτωση πιθανής υποτροπής ή βλάβης στο μέλλον .Δίδεται έτσι οριστική λύση στο όποιο πρόβλημα.

Με τη συστηματική παρακολούθηση αναπτύσσεται μια στρατηγική ιαματικής προσέγγισης, με διπλό στόχο :

  • στοχευμένη θεραπεία ενάντια στον ή στους παράγοντες που προκάλεσαν τη φλεγμονή και
  • κάλυψη της ασθενούς, έτσι ώστε να μην υποτροπιάσει ποτέ ξανά.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ