Επιλογή Σελίδας

Τ γνωρίζετε για τα βλαστοκύτταρα και τη σπουδαιότητά τους για το μέλλον ενός παιδιού;

Στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης σας, θα χρειαστεί να πάρετε πολλές και σημαντικές αποφάσεις για την υγεία του παιδιού σας. Αυτό θα συμβεί όχι μόνο για όσο διαρκεί η κύηση, αλλά και για τη μετέπειτα ζωή του.

Μια από αυτές αφορά την αποθήκευση βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο. Θεωρώ πως είναι μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του παιδιού σας και τη διασφάλιση της υγείας του.

Γιατί όμως αυτό;

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς. Έχουν την ικανότητα να μετατραπούν (να διαφοροποιηθούν δλδ) σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού (π.χ. σε μυϊκό, ερειστικό, νευρικό κύτταρο κλπ).

Η έρευνα σε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα ξεκίνησε το 1998 και συνεχίζεται.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Εάν τα βλαστοκύτταρα καθοδηγηθούν στο σχηματισμό υγιών και λειτουργικών ιστών (κάτι που η επιστήμη εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σ’ αυτό), τότε δυνητικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί κυτταρική θεραπεία για πολλές ασθένειες όπως :

καρδιοπάθειες

Σακχαρώδης Διαβήτης

Aλτσχάιμερ

Πάρκινσον

οστεοαρθρίτιδα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

εγκαύματα

τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης

μυοπάθειες βαριάς μορφής

Μάλιστα, αν τα κύτταρα προέρχονται από τον ίδιο τον πάσχοντα, θεωρητικά δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος απόρριψής τους, όπως δυστυχώς συμβαίνει στις μεταμοσχεύσεις.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Στις μέρες μας οι πιο πολλοί γονείς αποφασίζουν να φυλάξουν  τα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους κατά τη γέννηση. Τα κύτταρα αποτελούν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο βιολογικό θεραπευτικό υλικό, που αν χρειαστεί θα μπορεί να σώσει ή να βελτιώσει τη ζωή του.

Η στιγμή της γέννησης είναι η μοναδική ευκαιρία για να συλλέξουμε με ασφαλή τρόπο βλαστοκύτταρα. Πολύτιμα για το μέλλον του παιδιού, άλλα και των υπολοίπων μελών της οικογένειας. Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα και ο πλακούντας περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βλαστοκυττάρων και πλεονεκτούν έναντι όλων των υπολοίπων πηγών, επειδή κατά τη γέννηση έχουν μηδενική ηλικία.

Τα βλαστοκύτταρα  που συλλέγονται κατά τη γέννηση  προορίζονται  για το παιδί στο οποίο ανήκουν, δεν αποκλείεται όμως να  χρησιμοποιηθούν κατά  σειρά συμβατότητας από  τα αδέλφια  ή από τους γονείς του παιδιού, αν παραστεί ανάγκη ζωής.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ