Επιλογή Σελίδας

Η μαστίτιδα αποτελεί μια συνηθισμένη νόσο κατά την περίοδο του θηλασμού, με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης στον πρώτο μήνα μετά τον τοκετό.

Μικρόβια συμβαίνει να μολύνουν κάποια περιοχή στους αδένες, προκαλώντας φλεγμονή του μαστού.,Συνηθέστερα εκδηλώνεται με τα ακόλουθα συμπτώματα : πόνο, ερυθρότητα, πρήξιμο, δέκατα ή πυρετό, κόπωση και πόνο στις αρθρώσεις.

Υπάρχει τρόπος να την αποφύγει μια γυναίκα που θηλάζει; Θα με ρωτήσετε.

Οφείλω να παραδεχτώ πως η καλή σας υγεία αποτελεί την πρώτη σας ασπίδα κατά των μολύνσεων. Σημαντικό ρόλο παίζει κι η σωστή διατροφή, όπως και η ξεκούραση, που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό στη λοχεία.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Συμβουλεύω επίσης κάθε μανούλα να ακολουθεί τις οδηγίες που της δίνει η μαία στο μαιευτήριο. Της δείχνει αναλυτικά τις τεχνικές και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει πριν το θηλασμό. Επίσης, τις στάσεις που θα κρατά το μωρό κατά το θηλασμό. Όλα αυτά σίγουρα αν γίνονται με το σωστό τρόπο προστατεύουν από τη μαστίτιδα.

Στην περίπτωση που το μωρό αρνείται ή δυσκολεύεται να θηλάσει και νιώθετε πως παραμένει γάλα στο στήθος, βγάλτε το γάλα με το θήλαστρο. Δεν θα μένουν υπολείμματα έτσι. Η ποσότητα γάλακτος που παραμένει αποτελεί σημαντική αιτία της νόσου.

Επιπλέον, θα σας συμβούλευα να μην αφήνετε μεγάλο διάστημα ανάμεσα σε δύο θηλασμούς. Το μωρό γίνεται ανυπόμονα πεινασμένο και θα σας τραυματίσει άθελά του. Αν δεν είστε εκείνη τη στιγμή με το μωρό, ή είναι λίγη η ώρα που θήλασε, αλλά εσείς νιώσετε το στήθος σας γεμάτο, καλύτερα αφαιρέστε μια ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος για να ανακουφιστείτε.

Τα ειδικά σουτιέν θηλασμού που είναι σχεδιασμένα να μην πιέζουν ούτε να πληγώνουν τους αδένες, θα σας προστατεύσουν από τη νόσο. Έχετε υπόψη σας ότι κατά το θηλασμό, οι θηλές μπορεί να εμφανίσουν πληγές. Τότε δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για να δράσουν τα μικρόβια. Έτσι εισχωρούν στους αδένες πιο εύκολα. Η καλή υγιεινή όμως είναι το Α και το Ω για να μην δημιουργηθεί μαστίτιδα.

Είναι σημαντικό, μετά από το θηλασμό να πλένετε και να στεγνώνετε καλά την περιοχή. Τοποθετείστε στη συνέχεια τα ειδικά επιθέματα μέσα από το σουτιέν. Συγκεντρώνουν τις σταγόνες γάλακτος και δεν επιτρέπουν στην υγρασία να δημιουργήσει ραγάδες, .Όταν νιώσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα μιλήστε αμέσως με το γιατρό σας.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Οι πρώτες τεχνικές θα αποτρέψουν την εγκατάσταση μικροβίων και δε θα χρειαστείτε συνταγογράφηση. Οι ζεστές κομπρέσες, οι μαλάξεις και η συχνή αφαίρεση της επιπλέον ποσότητας γάλακτος θα σας ανακουφίσουν και θα αποτρέψουν τις σοβαρότερες παρενέργειες.

Έχετε υπόψη σας πως ο θηλασμός είναι θεμέλιο στη σχέση μητέρας παιδιού, όμως προέχει η καλή σας υγεία. Γι’ αυτό φροντίστε την υγεία σας και την περιοχή του θηλασμού. Το μωράκι σας θα νοιώσει πιο άνετα και θα μάθει κι εκείνο πώς να θηλάζει χωρίς να σας ταλαιπωρεί. Δεν θα κουράζεται και το ίδιο.

Με τον καιρό πάντως θα βρείτε τους ρυθμούς σας και όλα θα πάνε καλά!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ