Επιλογή Σελίδας

Είναι πολύ πιθανό, σε κάποια φάση της ζωής της μια γυναίκα να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ωορρηξία της. Είναι ένα στάδιο υπογονιμότητας, που για πολλούς λόγους μπορεί να παρουσιαστεί.

Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για να προκληθεί ωορρηξία. Ορισμένα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό. Ενισχύουν την απελευθέρωση παραπάνω από ενός ωαρίου και με μεγαλύτερη συχνότητα.

Το φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε αυτή την περίπτωση είναι η κλομιφαίνη, που χορηγείται με τη μορφή χαπιού. Διάφοροι κύκλοι θεραπείας μπορεί να απαιτηθούν. Μπορεί η δόση και το σκεύασμα να χρειαστεί να αλλάξουν, ώσπου να επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή η παραγωγή ωαρίου για γονιμοποίηση.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Εάν ωστόσο, μετά από διάφορους κύκλους θεραπείας, η εγκυμοσύνη δεν επιτευχθεί με την κλομιφαίνη υπάρχουν άλλες πιο ισχυρές θεραπευτικές αγωγές, που μπορεί να δοκιμαστούν. Αυτές είναι κάποιες ορμόνες που χορηγούνται με υποδόρια ένεση και δραστηριοποιούν τις ωοθήκες ώστε να ωριμάσουν και να παράγουν ωάρια. Οι εξετάσεις αίματος και ο υπέρηχος συχνά χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας. Αυτό είναι σημαντικό, προκειμένου να αποφευχθούν ορισμένες παρενέργειες αυτής της θεραπείας. Αυτές είναι η πολύδυμη κύηση και η υπερδιέργεση των ωοθηκών.

Αυτό το σύνδρομο μπορεί να παρουσιαστεί εάν πάρα πολλά ωάρια μαζί αναπτυχθούν στον ίδιο κύκλο. Η πιθανότητα αυτή μπορεί να προκαλέσει επώδυνη διόγκωση των ωοθηκών, με εμφάνιση υγρού στην κοιλιά και τους πνεύμονες. Αυτό δεν το θέλουμε για καμία μέλλουσα μανούλα. Γι’ αυτό ο γιατρός δίνει πρώτα και κύρια βαρύτητα στην υγεία της γυναίκας, μετά σε όλα τα άλλα!

Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει άμεσα διακοπή της θεραπείας, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης αυτού του συνδρόμου.  Συνήθως αφορά σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, αλλά οφείλουμε να τον λάβουμε πάντα υπόψη μας, αφού μπορεί να απειλήσει την υγεία της μέλλουσας μητέρας.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Οι περισσότερες γυναίκες που παίρνουν φάρμακα για πρόκληση ωορρηξίας, πάντως, τυγχάνει να ανταποκρίνονται θετικά στην θεραπεία και αρχίζουν να έχουν ωορρηξία τακτικά.

Αν δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα που να μας κάνει να χορηγήσουμε συμπληρωματική θεραπεία, περισσότερες από τις μισές γυναίκες που παίρνουν τα φάρμακα αυτά θα μείνουν έγκυοι μέσα σε 6 κύκλους, κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί ωορρηξία με αυτή την αγωγή, τότε θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, για να διαπιστωθεί γιατί συμβαίνει αυτό. Πρακτικά, χρειάζεται η αδυναμία ωορρηξίας να τύχει περεταίρω διερεύνησης. Πάντα με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του γιατρού σας θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Γι αυτό να είστε αισιόδοξες και όλα μπορεί να συμβούν, ακόμη και χωρίς να το περιμένετε!
Υπομονή, χαμόγελο, πίστη.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ