Επιλογή Σελίδας

Από τον πέμπτο μήνα εγκυμοσύνης, περίπου, ο ύπνος της εγκύου αρχίζει να γίνεται πιο δύσκολος. Η εγκυμονούσα δεν ξέρει πώς να βολευτεί ή φοβάται μήπως πιέσει το μωράκι της με τη στάση που επιλέγει.

Ποια είναι λοιπόν η λιγότερο επικίνδυνη στάση για να κοιμηθείτε; Ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι;

Ανάσκελα, είναι μια στάση που προκαλεί πόνους στη μέση, μπορεί να εμφανίσει δυσκολία στην αναπνοή και στην πέψη, συχνά γίνεται και αιτία για να δημιουργηθούν αιμορροΐδες, ενώ προκαλεί χαμηλή πίεση και κακή κυκλοφορία του αίματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί ότι ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να ρίξει την πίεσή σας, προκαλώντας συχνές ζαλάδες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που με αυτή τη στάση ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση. Ο ύπνος ανάσκελα, συνήθως, ευνοεί το ροχαλητό και αν έχετε και αυξημένο βάρος μπορεί να σας προκαλέσει άπνοια στον ύπνο., Κάτι που στην κύηση δεν είναι καθόλου καλό.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Μπρούμυτα, είναι μια στάση που ακόμη κι αν συνηθίζατε να κοιμάστε προ εγκυμοσύνης, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορείτε πια. Θα το δείτε πως μάλλον δεν εξυπηρετεί.

Σε πλάγια θέση, είναι η καλύτερη επιλογή, λένε οι ειδικοί. Μάλιστα, ο ύπνος της εγκύου στην αριστερή πλευρά είναι ιδανικός. Με βάση την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα, το έμβρυο τρέφεται καλύτερα.

Επίσης, βοηθά τα νεφρά ώστε να αποβάλλουν αποτελεσματικά τα υγρά από το σώμα σας, κάτι που μειώνει το πρήξιμο στα άκρα. Είναι καλό να μάθετε να κοιμάστε σε αυτή τη στάση από νωρίς στην εγκυμοσύνη. Βέβαια, το να κοιμάστε σε μία θέση όλο το βράδυ δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Μπορείτε όμως να αλλάζετε πλευρά για να μην πιάνεστε.

Μυστικά για ύπνο ελαφρύ στην εγκυμοσύνη; Ναι, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα σας βοηθήσουν.

Κρατήστε τα πόδια και τα γόνατά σας σε γωνία και βάλτε ένα μαξιλάρι ανάμεσά τους για μεγαλύτερη άνεση. Αν έχετε πόνους στη μέση, δοκιμάστε να βάλετε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας, στο πλάι. Αν έχετε καούρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, δοκιμάστε με τη βοήθεια μαξιλαριών να κοιμηθείτε σε λίγο πιο όρθια θέση. Πιο εξειδικευμένα δοκιμάστε τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης, θα τα κρατήσετε και μετά στο θηλασμό.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Κοιμηθείτε σε ένα ήσυχο και τακτοποιημένο δωμάτιο, η ακαταστασία δημιουργεί ανησυχία και «θόρυβο».

Αποφύγετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους, προτιμήστε να ναι ήπια και όχι κοντά στην κατάκλιση.

Διαβάστε ένα βιβλίο, πριν ξαπλώσετε πιείτε ένα ποτήρι γάλα, κάντε ένα ζεστό ντους, χαλαρώστε και κάντε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί.

Φροντίστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε επαρκώς.

Από τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό σας, δεν θα προλαβαίνετε να ξεκουραστείτε, γι’ αυτό κάντε το τώρα!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ