Επιλογή Σελίδας

Αν υιοθετήσετε μερικές απλές συνήθειες στην καθημερινότητά σας, θα εξασφαλίσετε την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής με διαφορά. Σκέφτηκα να σας γράψω ένα μικρό «δεκάλογο», μπορείτε να τον πείτε κι έτσι, με δέκα μικρές καθημερινές συνήθειες.

Στην τακτική μας επαφή και διαδικτυακά, προσπαθώ να έχουμε θέματα ποικίλης θεματολογίας για να καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα πληροφόρησης. Αυτό σας βοηθάει να βρίσκετε χρήσιμες συμβουλές όταν χρειαστείτε κάτι, σε πρώτη φάση πάντοτε.   Υπάρχουν όμως φορές που θα χρειαστείτε πιθανώς εξειδικευμένη αγωγή και παρακολούθηση.

Επομένως, εδώ αναφερόμαστε συνοπτικά μα ουσιαστικά, στο τι είναι καλό να μετατραπεί τελικά σε στάση ζωής. Μικρές, καλές συνήθειες που σίγουρα θα σας προστατέψουν από τους κινδύνους των μολύνσεων…. που καιροφυλακτούν!

1. Μην αμελείτε τις τακτικές σας εξετάσεις, κάθε χρόνο, με ευλάβεια., Η πρόληψη σώζει ζωές, όταν από την αρχή εντοπιστεί κάτι είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

2. Πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό. Θα προστατεύεστε από τα νοσήματα και θα αποτρέψετε μια πιθανή εγκυμοσύνη. Επιπλέον, το σταθερό pH σας προστατεύει από τις συχνές μολύνσεις.

3. Κατά την επαφή να κρατάτε χωρίς συμβιβασμούς τις συνθήκες υγιεινής στην πράξη. Κρατείστε την ευρύτερη περιοχή διείσδυσης καθαρή μετά το σεξ. Επίσης, προσοχή στην τουαλέτα, το σκούπισμα από μπροστά προς τα πίσω, ποτέ το αντίθετο!

4. Αν αντιμετωπίζετε κολπική ξηρότητα, δεν χρειάζεται να είναι επώδυνη η επαφή. Χρησιμοποιείστε κάποιο λιπαντικό. Κυκλοφορούν πολλά, θα βρείτε κάποιο που να σας ανακουφίζει.

5. Πείτε «ναι» στα βαμβακερά εσώρουχα. Είναι το καταλληλότερο υλικό ένδυσης για την ευαίσθητη περιοχή, αναπνέει σωστά και τη διατηρεί στεγνή.

6.. Βάλτε το γιαούρτι στην καθημερινή διατροφή σας. Ενισχύει τα καλά βακτήρια και προλαμβάνουν τις μολύνσεις του κόλπου.

7. Αν παίρνετε χάπια, αντιβιοτικά ή κάνετε χρόνια αγωγή, προσέξετε τη διατροφή σας. Ο οργανισμός χρειάζεται ενίσχυση γιατί το ανοσοποιητικό «πέφτει» όπως λέμε. Βάλτε τα προβιοτικά στη ζωή σας, κορυφαίο -όπως ανέφερα πριν- το γιαούρτι σε φυσική μορφή, όχι επιδορπίου γιατί δεν έχει την ίδια θρεπτική αξία.

8. Γυμνάστε την πυελική περιοχή. Βοηθά στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, καθώς με τα χρόνια παρουσιάζεται χαλάρωση. Επιπλέον, έχετε μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην επαφή και στην κορύφωση της πράξης!

9. Αν αθλείστε, ντυθείτε άνετα και κατάλληλα. Στο ποδήλατο πάντα να φοράτε ρούχα που προστατεύουν από την τριβή, γιατί δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για μόλυνση.

10. Δείξτε φειδώ στη χρήση καθαριστικών στην ευαίσθητη περιοχή. Το σαπούνι ξηραίνει το δέρμα, οπότε χρησιμοποιείστε άφθονο νερό και ένα ήπιο καθαριστικό, ιδανικά σε μορφή αφρού, που ξεπλένεται εύκολα.

Μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας σωστά και να τηρείται ευλαβικά την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Παρά την πληροφόρηση που υπάρχει στις μέρες μας, τα προβλήματα στη γεννητική περιοχή είναι τα πιο συνηθισμένα.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Έχετε κατά νου ότι αν μια μόλυνση δεν αντιμετωπιστεί σωστά, τα μικρόβια μεταλλάσσονται και επανέρχονται ..δριμύτερα. Επομένως συχνά μια λοίμωξη υποτροπιάζει και σας ταλαιπωρεί για μεγάλο διάστημα. Η φυσιολογία του κόλπου θα αλλάξει με τα χρόνια, δυστυχώς, όπως και καθετί άλλο στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτές οι αλλαγές δεν βοηθάνε στη διατήρηση του Ph, άρα είστε πιο ευάλωτη στα μικρόβια.
Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας, ειδικά κατά την κλιμακτήριο και στην εμμηνόπαυση, θα έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ