Επιλογή Σελίδας

Ξέρετε πόσο επώδυνη μπορεί να αποβεί μια μυκητιασική κολπίτιδα – μυκητίαση εν μέσω καλοκαιριού!

Τώρα που είναι καλοκαίρι και έχετε ξεκινήσει τις εξορμήσεις στην παραλία, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθούμε με μερικά πολύ απλά ζητήματα υγιεινής. Θα σας γλιτώσουν από πιθανή ταλαιπωρία και θα βοηθήσουν να απολαύσετε την ηρεμία των διακοπών σας περισσότερο!

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε πετσέτα στην παραλία. Σήμερα θα σας πω πόσο σωτήριο μπορεί να αποβεί, αν υιοθετήσετε μια πολύ απλή συνήθεια. Μαζί με το νεσεσέρ που ξέρω ότι κουβαλάτε όλες ανελλιπώς, να στριμώξετε κι ένα δεύτερο μαγιό στην τσάντα του μπάνιου!

Αν δεν συνηθίζετε να αλλάζετε μαγιό στην παραλία, καιρός να αναθεωρήσετε! Κι αν μέχρι τώρα κοιτούσατε τις άλλες γυναίκες που το έκαναν με καχυποψία, λανθάνεστε αν νομίζετε πως επιδείκνυαν τη συλλογή μαγιό τους.

Αντιθέτως, σας βεβαιώ ότι οι γυναίκες που το κάνουν είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Γνωρίζουν πως να προστατευτούν από ένα σοβαρό πρόβλημα : τη μυκητιασική κολπίτιδα – μυκητίαση.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Οι μυκητιασικές κολπίτιδες οφείλονται συνήθως στον μύκητα Candida albicans, ως τον πιο διαδεδομένο. Αποτελούν την πιο συχνή καλοκαιρινή λοίμωξη, με κύρια συμπτώματα όπως αυτά που έχουμε αναφέρει και για τις κολπίτιδες. Δηλαδή, κνησμό ή τσούξιμο, ερυθρότητα, λευκά κολπικά υγρά.

Η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή μετά τις βουτιές και η ζέστη, δημιουργούν εξαιρετικά ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί μυκητιασική κολπίτιδα . Θα σας έλεγα επίσης ότι ως ένα μεγάλο βαθμό η εντύπωση πως «κολλάτε» μύκητες από τη θάλασσα είναι λανθασμένη. Εκτός κι αν η περιοχή που κολυμπήσατε είναι μολυσμένη σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα έπρεπε καν να βουτήξετε εξαρχής.

Τι ευθύνεται όμως γενικότερα για την ανάπτυξη μυκήτων :

  • Συνδυασμός ζέστης και υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή
  • Μια πιο έντονη εφίδρωση
  • Πολύωρη παραμονή με βρεγμένο μαγιό σε βρεγμένη πετσέτα
  • Χρήση ταμπόν-σερβιέτας χωρίς συχνή αλλαγή
  • Κολύμβηση σε πισίνες που δεν χλωριώνονται με το σωστό τρόπο

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αφόρητη η ζέστη, καυτή η άμμος που δεν μπορείτε έτσι κι αλλιώς να την αποφύγετε. Γι αυτό προκειμένου να προλάβετε ένα σημαντικό πρόβλημα, καλό είναι να αλλάζετε μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο. Επίσης, συνιστώ να σιδερώνετε τα εσώρουχά σας, να μη χρησιμοποιείτε γενικά αρώματα και κρέμες στην ευαίσθητη περιοχή. Επιπλέον, να ξεκινήσετε άλλη μια πολύ χρήσιμη συνήθεια : να καταναλώνετε πολλά προβιοτικά ( κυρίως γιαούρτι)., Ειδικά αν λαμβάνετε κάποια θεραπευτική αγωγή κρίνονται απαραίτητα, όπως και η κατανάλωση άφθονου νερού.

Φροντίστε να αποκτήσουν και οι φίλες σας αυτή τη συνήθεια, της αλλαγής δηλαδή  μαγιό στην παραλία. Το ίδιο και η κόρη σας, επειδή μυκητίαση μπορεί να εμφανιστεί –δυστυχώς- ακόμη και σε κορίτσια νεαρής ηλικίας.

Αν παρά την όποια φροντίδα, αντιληφθείτε ότι κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα σας ενοχλεί, επικοινωνήσετε ή επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας. Και μην το αμελήσετε στο ελάχιστο!

Σας εύχομαι καλά και πολλά μπάνια!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ