Επιλογή Σελίδας

Αχ, εγώ πότε θα γίνω μάνα; μητρότητα σε ποια ηλικία; Τελικά, αυτά τα δύο έχουν σχέση στενότερη από όση φαντάζεστε!

Και μπορεί η ατάκα της Δήμητρας στη χιουμοριστική σειρά πριν χρόνια να..άφησε εποχή… ωστόσο εγείρει έναν πολύ σοβαρό προβληματισμό. Για κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει παιδιά, σε ποια ηλικία να το προσπαθήσει;.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η δεκαετία των 20 είναι η καλύτερη αναπαραγωγική περίοδος για τη γυναίκα. Όμως τις πιο πολλές φορές απουσιάζει η συναισθηματική ωριμότητα και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα είναι ρευστή η κατάσταση.
Συμβαίνει όμως αργότερα όταν η καριέρα έχει …εκτοξευθεί ,τα χρόνια να έχουν περάσει και η γονιμότητα…να φθίνει…

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Υπάρχουν ωστόσο κάποια ζητήματα που πρέπει να λάβει υπόψη της μια γυναίκα, ώστε να οδηγηθεί στη μεγάλη απόφαση.
Η απάντηση λοιπόν δεν είναι μητρότητα σε ποια ηλικία, αλλά μητρότητα στην κατάλληλη ηλικία!

Είναι σαφές ότι αποκτώντας παιδί σε μικρή σχετικά ηλικία, έχετε μεγαλύτερα αποθέματα υπομονής, αντοχής και ενέργειας. Θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε καλύτερα στο απαιτητικό πρόγραμμα από τη γέννηση ως το Δημοτικό. Αργότερα τα πράγματα βρίσκουν το δρόμο τους.

Επίσης, καθώς το αναπαραγωγικό σύστημα βρίσκεται στην ακμή του μειώνετε τις πιθανότητες αποβολής.
Επιπλέον θα μπορείτε να δεχθείτε βοήθεια από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που θα είναι νέοι κι αυτοί. Δεν θα περιοριστούν μόνο στο ρόλο του υποστηρικτή, αλλά θα μετέχουν ενεργά.
Επίσης, θα είστε και σεις νέοι όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας και γεροί να στε θα προλάβετε και.. δισέγγονα!

Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε το πρώτο σας παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, αναμφισβήτητα έχετε κατασταλάξει εσωτερικά. Έχετε αποκατασταθεί κι επαγγελματικά κι αυτό σας κάνει πιο έτοιμη να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί, στο οποίο θα μπορείτε να παρέχετε τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Βλέπετε τα πράγματα πιο ώριμα κοντά στα 40 από ό,τι στα 20, άρα θα πάρετε πιθανώς πιο σωστές αποφάσεις για εσάς και το παιδί σας, λόγω εμπειρίας και αυτοπεποίθησης.
Ωστόσο μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Ορισμένες επιπλέον εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν, για να εξασφαλισθεί μια ήρεμη εγκυμοσύνη και ένας ομαλός τοκετός.

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αρκετοί επιστήμονες πάντως συγκλίνουν στην άποψη πως γύρω στα 28-32 είναι μια καλή ηλικία να γίνει η γυναίκα μητέρα, από πλευράς φυσικών, κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων.

Όπως και να χει, αυτό που προέχει είναι να είστε εσείς καλά στην υγεία σας, πρωτίστως. Και σίγουρα θα σας οδηγήσει το ένστικτό σας, ώστε να καταλάβετε ποια είναι για σας η καταλληλότερη ηλικία για να γίνετε μητέρα.
Όλα τα άλλα θα βρουν απλά το δρόμο τους!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ