Επιλογή Σελίδας

Η μητρότητα αποτελεί μια σπουδαία και ιδιαίτερα σημαντική περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας. Βιώνοντας όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια το «θαύμα της γέννησης», φτάνει πια στο σημείο που θα κρατήσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το μωράκι της. Κάτι που είναι πραγματικά «δώρο Θεού».

Για τις νέες -κυριότερα- μαμάδες όμως, είναι και μια περίοδος που δημιουργεί επιπλέον ευθύνες, πίεση και άγχος. Είναι μια κατάσταση που τη ζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Από την καθυστέρηση της περιόδου, το πρώτο φανερό «σημάδι» μιας εγκυμοσύνης, η νέα γυναίκα αρχίζει να προβληματίζεται με αρκετά ζητήματα.

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

 

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν την αυξημένη κόπωση, τις διαταραχές της όρεξης, την τάση για έμετο, το αίσθημα «φουσκώματος» και πρηξίματος των μαστών, την ευερεθιστότητα και τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση της. Σταδιακά, έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα : του νέου ρόλου που καλείται να αναλάβει, αυτόν της μητέρας.

Η νέα μητέρα δεν πρέπει ωστόσο να ανησυχεί, καθώς οι αλλαγές που συμβαίνουν λόγω της εγκυμοσύνης της είναι απόλυτα φυσιολογικές και δεν θα πρέπει να την προβληματίζουν. Επιπλέον, το άγχος και η αβεβαιότητα της πρώτης εγκυμοσύνης είναι απόλυτα κατανοητά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αισθάνεται ότι εκδηλώνει περίεργη συμπεριφορά.

Σε όλα αυτά θα βρει πολύτιμο σύμμαχο και συμπαραστάτη της το μαιευτήρα – γυναικολόγο της. Φυσικά, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης και των πιθανών παθολογικών καταστάσεων της. Μα και για την ψυχολογική στήριξη και τόνωση της γυναίκας, ώστε να αποτελέσει μια τόσο απαιτητική φάση της ζωής της μοναδική εμπειρία.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Ο μαιευτήρας αποσκοπεί στην έγκυρη ενημέρωση της γυναίκας και σε ό,τι αφορά στη διεκπεραίωση του τοκετού. Θα εξηγήσει στη γυναίκα τι σημαίνει ο φυσιολογικός τοκετός και τι καισαρική τομή, αν κριθεί απαραίτητη.

Επιπλέον, θα την ενημερώσει αν υπάρχουν τυχόν παθολογικές καταστάσεις , όπως π.χ. ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης, η αρτηριακή υπέρταση, κ.α. Από κοινού Θα χαράξουν την πορεία μιας ομαλής εγκυμοσύνης και την πορεία προς τη μητρότητα. Έτσι θα καταρτίσουν μαζί το «πλάνο του τοκετού», που θα οδηγήσει τη νέα μαμά στην απόλυτη ευτυχία!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ