Επιλογή Σελίδας

Όταν λέμε κυστίτιδα, εννοούμε μια φλεγμονή στην ουροδόχο κύστη, η οποία προκαλείται από μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος.

Η αιτία εμφάνισής της είναι κατά 70% – 95%, το βακτήριο E.coli, που αποτελεί μέρος της υγιούς χλωρίδας του εντέρου.

Η αρχή της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας και η εμμηνόπαυση, είναι οι συνηθέστερες περίοδοι να εμφανιστεί κυστίτιδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν εμφανίζεται και σε άλλες περιόδους της ζωής της.

Κυστίτιδα δημιουργείται πολύ συχνά στις γυναίκες,κι ο λόγος είναι κυριότερα η ανατομία του γυναικείου σώματος. Λόγω της κοντινής απόστασης της ουρήθρας και του πρωκτού η μόλυνση μπορεί να συμβεί συχνά.

Μια απλή οξεία κυστίτιδα είναι ήπια τις περισσότερες φορές και μπορεί να εξελιχθεί θετικά. Ακόμη και με την απουσία λήψης αντιβιοτικών, μπορεί να επανέλθετε. Μπορεί όμως και όχι. Ας δούμε ωστόσο πως θα την αντιμετωπίσετε.

Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι το σκούρο χρώμα των ούρων και η έντονη οσμή τους.  Μπορεί να παρατηρηθούν ίχνη αίματος και αίσθηση καύσου κατά την ούρηση ή πόνος πάνω από το ηβικό οστό.

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Τι θα συμβούλευα.

Καθώς η κυστίτιδα είναι πολύ συχνή στις νεαρές γυναίκες, σε περίπτωση αμφιβολίας είναι δυνατό ένα τεστ με ταινίες ελέγχου ούρων. Πρακτικά, μετά τη συλλογή ούρων σε ένα ουροδοχείο βουτάτε την ταινία μέσα σε αυτό.

Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την απευθείας σύγκριση της ταινίας και των χρωματισμών, που είναι τυπωμένοι στην ετικέτα της συσκευασίας.

Η λήψη άφθονου νερού και υγρών είναι απαραίτητη για την ανακούφιση, καθώς και η χρήση παρακεταμόλης.

Η ιατρική γνώμη είναι απαραίτητη σε περίπτωση υποτροπής πάνω από τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο. Επιπλέον, αν σημειωθεί πυρετός.και σε περιπτώσεις που μπορεί να οδηγούν σε κίνδυνο υποτροπής και επιπλοκές. Αυτό μπορεί να συμβεί στην εγκυμοσύνη, όταν υπάρχει ιστορικό διαβήτη, προχωρημένη ηλικία ή  παχυσαρκία.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αν ο ιατρός το κρίνει απαραίτητο θα χορηγήσει αντιβιοτική θεραπεία. Πάντως μπορείτε και με πιο πρακτικό τρόπο να την αντιμετωπίσετε, π.χ. με αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στις διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος και έχουν αντιβακτηριδιακές και διουρητικές ιδιότητες.

Το θρούμπι, το δενδρολίβανο και το τεϊόδεντρο, έχουν αναγνωρισμένη δράση για τη συγκεκριμένη ένδειξη.

Για την πρόληψη πάντως της κυστίτιδας, πολύ σημαντική είναι η σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Το τονίζω κάθε φορά αυτό στις γυναίκες, όπως και η ούρηση κάθε φορά, μετά από τη σεξουαλική επαφή.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ