Επιλογή Σελίδας

Κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου η οικογένεια έχει τη δική της μέρα, αφού τότε εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας. Καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο εορτασμός αυτός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια, ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Ωστόσο μετά την ατέλειωτη εποχή των παγετώνων..της κρίσης και των μνημονίων, η ελληνική οικογένεια κλονίστηκε… μα αντέχει…
Η απασχόληση και η οικονομική ασφάλεια είναι καθοριστικοί παράγοντες, που επηρεάζουν την απόφαση για δημιουργία οικογένειας. Αυτοί είναι δύο από τους λόγους που συμβάλλουν στην αισθητή αύξηση του αριθμού των γυναικών, που επιλέγουν να τεκνοποιήσουν στα 35-39 έτη.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

 

Ανεξάρτητα από την ηλικία που τα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν παιδιά, το βασικό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι οι νέοι θέλουν να κάνουν οικογένεια., Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, όπου μία στις τρεις γυναίκες είναι «εκ πεποιθήσεως άτεκνη».

Χάρη στους βαθιά ριζωμένους συναισθηματικούς δεσμούς, που δημιουργεί διαχρονικά ο θεσμός της οικογένειας, οι νέοι παρά τις δυσκολίες γίνονται γονείς. Οι γυναίκες εξακολουθούν να βιώνουν το θαύμα της μητρότητας. Ο ρόλος του πατέρα υποστηρικτή και στυλοβάτη δεν έχει αλλάξει αισθητά. Σίγουρα όμως έχει διαφοροποιηθεί.

Κι αν ανήκετε σ’ αυτούς που μεγάλωσαν σε μια αγαπημένη οικογένεια είστε πολύ τυχεροί! Γιατί είναι ευτυχία ν’ ανήκεις σε μια αγαπημένη οικογένεια, που όμως κατανοείς και δένεσαι ακόμη πιο πολύ μαζί της όταν ξεκινήσεις τη δική σου!

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Θα χεις παιδιά, που έκπληκτη θα τα παρακολουθείς να μεγαλώνουν καθημερινά και να σου χαρίζουν δίχως αντάλλαγμα τα μεγάλα τους χαμόγελα. Τότε είσαι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος κι ας μην το συνειδητοποιείς. Όταν τα λίγα δεν είναι αρκετά, όταν νιώθεις ότι θα μπορούσες να χες κάνει το κάτι παραπάνω. Όταν ο μισθός εξανεμίζεται, πριν καν τον ακουμπήσεις στο τραπέζι!

Είσαι ένας άνθρωπος τυχερός, γιατί έχεις σύντροφο ν’ ακουμπήσεις και παιδιά να τα κοιτάξεις στα μάτια και να ξεκουραστείς μεμιάς. Να δεις τη ζωή με άλλα μάτια …τα δικά τους!

Χρόνια πολλά σε όλους τους γονείς που τολμούν παρά τις αντιξοότητες ν’ αντέχουν, ν’ αγαπούν, να κάνουν τη διαφορά, Χρόνια πολλά στα παιδιά που έχουν τέτοιους γονείς, γιατί είναι τυχερά…

Χρόνια πολλά σ’ αυτές τις οικογένειες γιατί έχουν ανακαλύψει τον ορισμό της ευτυχίας!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ