Επιλογή Σελίδας

Ο υδράργυρος ανεβαίνει….καλοκαίρι….Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη, πως θα το παλέψετε;

Η καλύτερη εποχή του χρόνου φορά τα γιορτινά της, κι εσείς ..εγκυμονούσα. Από τη μια θέλετε να μη χάσετε τη χαρά της θάλασσας και τον υπέροχο ήλιο. Από την άλλη σκέφτεστε ότι η εγκυμοσύνη σας προχωράει και αυτό προϋποθέτει …στερήσεις. Για να διανύσετε την περίοδο του θέρους με ασφάλεια για το μωράκι σας και εσάς την ίδια, χρειάζονται κάποια μικρά πραγματάκια.

Μπορείτε να χαρείτε όλα όσα προσφέρει το εκπληκτικό, ελληνικό καλοκαίρι, αρκεί να εφαρμόσετε μερικές απλές οδηγίες στην καθημερινότητά σας. Θα σας διευκολύνουν πολύ στην όμορφη περίοδο της εγκυμοσύνης και παράλληλα θα σας παρέχουν ασφάλεια και μεγαλύτερη άνεση.

Εν αρχή ην …η ενυδάτωση!

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας έχει ανάγκη από πολλά υγρά. Ειδικά το καλοκαίρι που λόγω της μεγάλης εφίδρωσης, αυξάνεται ο κίνδυνος για αφυδάτωση και πιθανή εμφάνιση ουρολοίμωξης, κυστίτιδας, κλπ.
Φροντίστε όπου βρεθείτε να έχετε πάντα διαθέσιμα υγρά, νερό, φρέσκους χυμούς και γάλα. Αποφύγετε τα αναψυκτικά, τον καφέ και το αλκοόλ.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Κάντε συχνά ντους με ήπιο χλιαρό νερό, θα νιώσετε φρεσκάδα και ευεξία, ενώ θα τονωθεί και η διάθεσή σας.
Διατηρείστε δροσιά στο χώρο σας με τη χρήση του κλιματιστικού, ειδικά τις μέρες του καύσωνα και ρυθμίστε το ώστε ο αέρας να διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο. Τις πολύ ζέστες μέρες καλό είναι να αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα, την έκθεση στον ήλιο, καθώς και τα μέρη με πολύ κόσμο.

Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα και άνετα στη γραμμή. Δώστε επίσης προσοχή και στην επιλογή των εσωρούχων. Διαλέξτε βαμβακερά και μια έξυπνη επιλογή που θα σας γλιτώσει από το πρόσθετο κόστος, είναι να επιλέξετε εκείνα που προσαρμόζονται στα διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης

Πάρτε το καπελάκι σας και ..δρόμο!

Φορέστε το σικ καπέλο σας και ασκηθείτε περπατώντας, θα το βρείτε άκρως αναζωογονητικό! Προς το απόγευμα, μπορείτε να κάνετε χαλαρούς περιπάτους, να ξεκουράζεστε και να συνεχίζετε. Επίσης μια καλή άσκηση για τους μυς είναι το περπάτημα στην παραλία, έτσι θα εκμεταλλευτείτε και την επαφή με τη θάλασσα.

Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη, εκμεταλλευτείτε το κολύμπι!

Το κολύμπι είναι μια ιδανική άσκηση που διώχνει την ένταση, μειώνει το πρήξιμο στα πόδια και σας τονώνει. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, μπορείτε να κολυμπάτε με ήπιες κινήσεις, εκτός από τον ένατο μήνα που ο οργανισμός μπαίνει στη φάση της προετοιμασίας για τον τοκετό. Αποφύγετε όμως να ξανοίγεστε και προτιμείστε να έχετε πάντα παρέα . Σε περίπτωση κράμπας, γυρίστε ανάσκελα μέχρι να υποχωρήσει. Μετά το μπάνιο να ξεπλένεστε καλά με νερό και προτιμήστε τη θάλασσα από την πισίνα, καθώς η δεύτερη πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Προσοχή στις τροφές λόγω αλλοιώσεων

Λόγω της κακής συντήρησης των τροφίμων, των νερών, κλπ. οι γαστρεντερίτιδες αυξάνονται το καλοκαίρι και ..δεν κάνουν διακρίσεις!
Επιλέξτε να φάτε σε μέρη που τηρούν προδιαγραφές υγιεινής, πείτε «ναι» στα ελαφρά, γεύματα και σνακ, πείτε «όχι» στα λιπαρά και τα πικάντικα για να μην αυξάνεται η θερμοκρασία και το βάρος του σώματος. Ενδεικτικά, προτιμείστε γάλα, γιαούρτι, τυρί για ασβέστιο, κόκκινο κρέας, σπανάκι, φακές για σίδηρο, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά για τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες, – θα σας βοηθήσουν και στο πρόβλημα δυσκοιλιότητας- ελαιόλαδο και ψάρι, για λιπαρά οξέα Ω-3 και Ω-6.

Όταν ο ήλιος ..καίει!

Χρησιμοποιείστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, αποφύγετε την έκθεση 12.00 με 16.00 και μείνετε σε σκιερό μέρος. Έτσι θα προστατέψετε και το ευαίσθητο δέρμα σας από πανάδες και κηλίδες, αλλά δεν θα αισθανθείτε κούραση και δυσφορία.
Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές οδηγίες, δεν θα στερηθείτε καμιά από τις αγαπημένες σας συνήθειες! Το καλοκαίρι είναι δω και θα σας ανεβάσει τη διάθεση!

Χαρείτε το!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ