Επιλογή Σελίδας

Κι ήρθε η ώρα που ο γυναικολόγος ως γιατρός “μπαίνει” στη ζωή σας!  Η επίσκεψη στο ιατρείο την πρώτη φορά, είναι -ομολογουμένως- για όλες τις γυναίκες «περίεργη».
Τα πιο συνηθισμένα συναισθήματα είναι ο φόβος για το …άγνωστο, η αγωνία για την υγεία σας και βέβαια η συστολή. Απόλυτα κατανοητή, εφόσον θα «εκτεθείτε» σωματικά και ..προσωπικά, από τη στιγμή που θα κληθείτε να απαντήσετε και σε τέτοιες ερωτήσεις!

Θα πιαστώ λοιπόν από το τελευταίο. Ειλικρινά, όποια αρνητικά συναισθήματα υπάρχουν, θα πρέπει μόλις περάσετε την πόρτα του ιατρείου να τα αφήσετε πίσω σας. Δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο ούτε να ανησυχείτε ούτε να φοβάστε. Μα ούτε και να νοιώθετε ευάλωτη κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο του.

Και τούτο γιατί ο γυναικολόγος είναι ένας γιατρός όπως όλοι οι άλλοι. Κάνει απλώς τη δουλειά του και ενδιαφέρεται για την υγεία σας. Μάλιστα, επειδή είναι ο γιατρός που θα επισκεφθείτε στη ζωή σας πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλο, σας βεβαιώ ότι θα χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να του αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί, προκειμένου να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Να έχετε κατά νου ότι για το γιατρό σας ο μόνος στόχος της εξέτασης είναι να βεβαιωθεί πως όλα βαίνουν καλώς και δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, για το οποίο θα χρειαστεί να κάνετε τις απαιτούμενες εξετάσεις, για να σας δοθεί στη συνέχεια κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Με μια απλή γυναικολογική εξέταση μπορείτε να προλάβετε από μια μικρή δυσλειτουργία, μέχρι κάτι πολύ πιο σοβαρό που θα σας σώσει τη ζωή. Γι΄αυτό να μη διστάζετε να τον επισκεφθείτε και να μοιραστείτε μαζί του τις όποιες ανησυχίες ή να του αναφέρετε πιθανά συμπτώματα που έχετε παρατηρήσει και σας προβληματίζουν.

Πάνω από όλα να είστε απόλυτα ειλικρινής, να απαντήσετε στις ερωτήσεις που θα σας κάνει αναφορικά με το σεξουαλικό και γενικότερο ιατρικό ιστορικό σας, καθώς είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία και δεν υπάρχει καμιά πρόθεση κριτικής παρά μόνο διάθεση σωστής εκτίμησης της κατάστασης.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Οι γυναικολόγοι είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με ό,τι κι αν τους πείτε, καθώς βλέπουν και συζητούν καθημερινά με πολλές γυναίκες. Έχουν τη γνώση, τη διάθεση και πρωτίστως την εμπειρία, να σας καθοδηγήσουν σωστά για ζητήματα που σας απασχολούν.
Εξάλλου, το να αποκρύψετε πράγματα μπορεί να επηρεάσουν τη γνωμάτευση του γιατρού. Είναι ό,τι πιο επιζήμιο μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

Είναι σαφές πως στις μέρες μας η γυναικολογική εξέταση δεν είναι επίπονη. Θα χαλαρώσετε και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή ενόχληση, που είναι στιγμιαία.

Οτιδήποτε περίεργο στον κύκλο σας ή στην ευαίσθητη περιοχή πρέπει να αναφερθεί επισταμένα. Και όλα θα πάνε καλά χωρίς να έχετε αμηχανία ή άγχος για το τι σας περιμένει. Ο γυναικολόγος σας θα σας βοηθήσει και θα σας στηρίξει σε ό,τι κι να περνάτε!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ