Επιλογή Σελίδας

Και ήρθε η ώρα να κάνετε καισαρική, έχετε άγχος για το μωρό, είναι χειρουργείο όπως και να το δεις! Γενικά κατακλύζεστε από ποικίλα συναισθήματα διαφορετικής διαβάθμισης.
Καταρχήν θέλω να σας πω πως ό,τι κι αν νοιώθετε εγώ είμαι μαζί σας!

Δεν είναι καθόλου εύκολο να το διαχειριστεί μια μέλλουσα μητέρα, που αν μη τι άλλο εκείνη τη στιγμή νοιώθει ευάλωτη και μόνη. Έστω κι αν γύρω υπάρχει κόσμος που τη στηρίζει απόλυτα, εκείνη προσωπικά θα βιώσει την όλη τη διαδικασία. Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω πάντως είναι πως λογίζεται απόλυτα φυσιολογικό, είτε αργότερα θα νιώσετε χαρά είτε θλίψη. Έχει να κάνει με όσα πιστεύατε πως δεν μπορέσατε να δείτε και να αισθανθείτε, γεννώντας με τον κλασικό τρόπο.,Ωστόσο, αυτό που πρωτεύει είναι να νοιώθετε υπερήφανη, γιατί κάνατε το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή, για σας την ίδια και για το μωράκι σας!

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Αν ο γιατρός σας συστήσει καισαρική, να ξέρετε πως έχει σταθμίσει όλους τους παράγοντες. Γι’ αυτό κι έχει καταλήξει στον πιο ασφαλή τρόπο τοκετού, για τη δική σας περίπτωση. Πολλές φορές μπορεί η καισαρική να προκύψει την τελευταία στιγμή, ενώ οδεύετε προς κανονική γέννα, γιατί τίποτα δε θεωρείται δεδομένο. Όμως όταν θα κρατήσετε για πρώτη φορά αγκαλιά το μωράκι σας, όλα θα σας φανούν πως πήραν το δρόμο τους όπως έπρεπε.

Θα χρειαστείτε μερικές εβδομάδες μέχρι την πλήρη σωματική ανάρρωσή σας. Αν έχετε κολπική αιμορραγία, να γνωρίζετε πως είναι φυσιολογική, λόγω της αφαίρεσης του πλακούντα από τη μήτρα. Το αίμα συνήθως διαρκεί το πολύ 6 εβδομάδες και σταδιακά η ροή θα μειωθεί. Θα χρειαστεί να πάρετε παυσίπονα τις πρώτες ημέρες, θα σας καθοδηγήσει ο γιατρός σχετικά.

Η τομή της καισαρικής καλυμμένη με αδιάβροχο ύφασμα, σας επιτρέπει να κάνετε μπάνιο με ασφάλεια. Όταν πια βγει, θα πλένετε τοπικά την περιοχή και θα τη στεγνώνετε απαλά με μια πετσέτα. Πιθανές μελανιές και φαγούρα γύρω από το τραύμα είναι φυσιολογικές. Θα πρότεινα να ντύνεστε με άνετα ρούχα και οι κινήσεις σας να είναι προσεκτικές τον πρώτο καιρό. Αν παρουσιαστεί πόνος, κοκκινίλα, οίδημα ή γενικά η κατάσταση της τομής σας προβληματίζει, ενημερώσετε άμεσα το γιατρό.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Στην καθημερινότητά σας ζητήστε βοήθεια, ειδικά για δουλειές που απαιτούν σκύψιμο, τέντωμα κ.λ.π., ενώ τις βαριές δουλειές θα πρέπει να τις αναθέσετε σε άλλον!

Δεν θα σηκώνετε βάρη και συστήνω να μην οδηγείτε μέχρι να επουλωθεί η πληγή. Είναι ώρα να φροντίσετε και τον εαυτό σας μαζί με το μωρό, αλλά και να αφήσετε τους άλλους να σας φροντίσουν. Προσέξτε ιδιαίτερα την καθημερινή σας διατροφή, να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά για τη δυσκοιλιότητα. Να κοιμάστε σωστά και να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε να έχετε δυνάμεις για το μωρό.

Στο θηλασμό επιλέξτε τις πιο βολικές στάσεις για τη δική σας περίπτωση, που είναι να βρίσκεστε καθιστή με ένα μαξιλάρι στα πόδια σας για να στηρίζεται το παιδί και να προστατεύετε την πληγή σας ή να κρατάτε το μωρό πλάγια προς τη μασχάλη με τα πόδια του προς την πλάτη σας.

Αν εφαρμόσετε αυτές τις πολύ απλές οδηγίες όλα θα κυλήσουν ομαλά, θα αποκτήσετε ξανά τις δυνάμεις σας και θα επανέλθετε πλήρως στην καθημερινότητά σας.

Λίγη υπομονή, πολλή προσοχή!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ