Επιλογή Σελίδας

Κι εκεί που όλα εξελίσσονταν ομαλά, η φράση “Επαπειλούμενη εγκυμοσύνη”, σας έκανε να προβληματιστείτε!

, Καμιά φορά κάποιες οι γυναίκες χρειάζεται να περάσουν μεγαλύτερα …ζόρια σε σχέση με άλλες για να κατακτήσουν το πολύτιμο δώρο της μητρότητας, καθώς η εγκυμοσύνη μπορεί να μην εξελίσσεται ομαλά.

Οι «θυσίες» θα ξεκινήσουν νωρίς, αφού θα χρειαστεί να περάσουν ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα της εγκυμοσύνης στο κρεβάτι. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν, αν όμως ο γιατρός το «επιβάλει» είναι μονόδρομος.

Αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ο προγεννητικός έλεγχος που επιβεβαιώνει πως το μωρό αναπτύσσεται σωστά, η ίδια η έγκυος θα πρέπει να φροντίσει και τον εαυτό της εκτός από το μωρό, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες παραμονής στο σπίτι.
Είναι πιθανό η προσδοκώμενη ξεκούραση αντί για ευχάριστη εμπειρία να προκαλέσει κατάθλιψη, ανήσυχο ύπνο, άγχος για την υγεία του μωρού, στρες για τη δουλειά που μένει πίσω, τη φροντίδα των υπολοίπων μελών και άλλα.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Αν πρέπει τελικά να …κρεβατωθείτε υπάρχουν τρόποι να αποφορτιστείτε σωματικά και συναισθηματικά.

Πρώτα από όλα, επιμεληθείτε το χώρο σας ώστε να είναι άνετος και λειτουργικός , εφόσον θα έχετε κοντά σας ό,τι χρειαστείτε π.χ. βιβλία, λαπτοπ, τηλέφωνο, τηλεκοντρόλ κ.λπ.
Μην συγχέετε τη μέρα με τη νύχτα. Οι πιτζάμες είναι για το βράδυ, το πρωί θα ντύνεστε άνετα και θα περιποιείστε τον εαυτό σας.
Αν μπορείτε, πηγαίνετε από την κρεβατοκάμαρα στον καθιστικό, δεν είναι σπουδαία διαδρομή μα θα αλλάξετε παραστάσεις.

Μια καλή συνήθεια είναι να αποκτήσετε κάποιο χόμπι, ώστε να μην υποπέσετε στη ρουτίνα της πλήξης. Είναι μια ευκαιρία να κάνετε πράγματα που είχατε αναβάλλει στο παρελθόν, κάποιες μικροαλλαγές στο σπίτι, να ασχοληθείτε με χειροτεχνίες, να φτιάξετε ένα άλμπουμ για το μωρό, να ασχοληθείτε με το πλέξιμο, τη ζωγραφική, ό,τι σας ευχαριστεί και δεν το είχατε ανακαλύψει ως τώρα.

Μπορεί η κατάσταση σας να μην επιτρέπει απότομες κινήσεις, όμως ο γιατρός θα σας συστήσει κάποια ήπια άσκηση που θα τονώσει τους μυς και θα προλάβει τυχόν θρομβώσεις, θα σας βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στο συντονισμό των ποδιών στο βάδισμα. Αποφύγετε οποιαδήποτε άσκηση που απαιτεί αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση, γι αυτό μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας.

Εκτός από το σώμα θα πρέπει να γυμνάσετε και το μυαλό σας. Αυτοσυγκεντρωθείτε, λύστε su do ku ή σταυρόλεξα. Κρατείστε ένα ημερολόγιο με λεπτομέρειες πολύτιμες που αργότερα θα σας διαφύγουν. Εξερευνήστε με την ησυχία σας κάθε στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού σας και τώρα και στο μέλλον.

Κρατήστε επαφή με τον έξω κόσμο, Δεχθείτε επισκέψεις από φίλους ή συναδέλφους, οργανώστε πράγματα από το σπίτι. Ζητήστε υποστήριξη ή βοήθεια και αποδεχθείτε την όποια διευκόλυνση σας παρέχουν.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Γενικά, δείτε τη νέα σας ρουτίνα με αισιοδοξία και σκεφθείτε πως θα γεμίσετε τις ..μπαταρίες σας για τα ξενύχτια που σας περιμένουν.

Συζητήσετε με το σύντροφό σας όλες τις λεπτομέρειες για τον ερχομό του μωρού. Μοιραστείτε πράγματα, αλλά μάθετε πως να επικοινωνείτε και με το μωράκι που μεγαλώνει μέσα σας. Αναπτύσσοντας τρόπους επικοινωνίας, μιλώντας του, χαϊδεύοντας την κοιλιά σας, τραγουδήστε του, ακούστε μουσική κατά προτίμηση κλασική. Μάθετέ το να σας αναγνωρίζει από τη φωνή.

Και να θυμάστε, αυτό το ταξίδι είναι μοναδικό! Η διαδρομή όσο κι αν διαφέρει με μια επαπειλούμενη εγκυμοσύνη αξίζει όσο καμιά άλλη.

Γι αυτό απολαύστε την όσο μπορείτε περισσότερο!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ