Επιλογή Σελίδας

Εάν σας περνάει έστω και η παραμικρή υποψία από το μυαλό ότι μπορεί να είστε έγκυος, το να θέλετε να βεβαιωθείτε το γρηγορότερο είναι η συνηθέστερη αντίδραση.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα «σημάδια» που υποδηλώνουν κύηση. ,Αυτά μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, μπορεί όμως και να σχετίζονται με κάτι άλλο και να μας παραπλανήσουν.

Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα εγκυμοσύνης ακόμη και την πρώτη εβδομάδα.  Σε άλλες μπορεί να καθυστερήσουν ή να μην εμφανιστούν καθόλου.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Ας δούμε τι μπορεί να σας παρουσιαστεί :

Αν έχετε καθυστέρηση της περιόδου, καλό είναι να γνωρίζετε πως τα συμπτώματα που συνήθως τη συνοδεύουν είναι ακριβώς τα ίδια, είτε είστε έγκυος είτε όχι.

Επομένως, δεν χρειάζεται πανικός γιατί κανένα σύμπτωμα από μόνο του δεν είναι αρκετό. Αντίθετα χρειάζεται ψυχραιμία, επικοινωνία με τον γυναικολόγο σας και περαιτέρω εκτίμηση.

Το τεστ εγκυμοσύνης και η εξέταση της χοριακής γοναδοτροπίνης θα σας επιτρέψουν να σχεδιάσετε το μέλλον χωρίς την πίεση της αβεβαιότητας.

H πρωινή ναυτία είναι ένα από τα πρώτα και συνηθέστερα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Η ναυτία και ο έμετος συνήθως ξεκινούν γύρω στην 6η εβδομάδα και σταματούν γύρω στη 12η εβδομάδα.

Η ευαισθησία των μαστών και η αύξηση του μεγέθους τους αποτελούν ένα ακόμα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης.  Είναι παρόμοιο με αυτό που νιώθετε πριν από την περίοδο, αλλά σε ελαφρώς μεγαλύτερο βαθμό.

-Αφού μείνετε έγκυος, θα διαπιστώσετε ότι νιώθετε την ανάγκη να ουρείτε πιο τακτικά. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να εκδηλωθεί από την 6η κιόλας εβδομάδα. Η συχνουρία αυτή θα συνεχιστεί -ή θα γίνει ακόμα πιο έντονη -καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

–Κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης ενδέχεται να αισθάνεστε ιδιαίτερα κουρασμένη. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα.στη φάση αυτή. Πρόκειται να βελτιωθεί όταν εισέλθετε στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης.

-Μην ανησυχείτε εάν έχετε ψυχολογικές μεταπτώσεις κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Η συναισθηματική αστάθεια, ο εκνευρισμός και το ξέσπασμα σε κλάματα είναι απολύτως φυσιολογικά. Σχεδόν πάντα ελαττώνονται σε ένταση, από τη στιγμή που οι ορμόνες σταθεροποιούνται μετά τους πρώτους μήνες.

-Όταν είστε έγκυος, μπορεί να νιώσετε αποστροφή για ορισμένες τροφές, όπως ο καφές ή τα τηγανιτά, ή έντονη επιθυμία για κάποιες άλλες. Εφόσον ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, η περιστασιακή κατανάλωσή τους είναι απολύτως αβλαβής..οπότε εκμεταλλευτείτε την!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ