Επιλογή Σελίδας

Είστε έγκυος πρώτη φορά, κι όλα φαντάζουν καινούργια και άγνωστα!

Μια εγκυμοσύνη τις περισσότερες φορές δεν έρχεται προγραμματισμένα, άλλα τυχαία. Αυτό είναι και το θαύμα της ζωής εξάλλου, η αγαθή τύχη!

Λέω πάντα στα ζευγάρια πως για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σωστός χρόνος. Υπό την έννοια ότι πάντοτε θα υπάρχουν δυσκολίες, όσον αφορά στην αντιμετώπιση εργασιακών, οικονoμικών, κοινωνικών ή οικογενειακών θεμάτων. Αυτός όμως είναι κι ένας επιπλέον λόγος, που το ζευγάρι θα πρέπει να αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη με χαρά, με υπομονή και με ελπίδα!

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Αφού, λοιπόν, συνειδητοποιήσετε,πως είστε έγκυος πρώτη φορά, η προτεραιότητα σας είναι να διασφαλιστεί ότι βρίσκεστε σε ασφαλές περιβάλλον, τόσο για σας όσο και για το έμβρυο. Θα σας συστηθεί φαρμακευτική αγωγή για ό,τι χρειάζεται και θα προγραμματιστούν εξετάσεις. :Αυτές είναι : αιματολογικές, μικροβιολογικές, υπερηχογραφικές για την παρακολούθηση του εμβρύου σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του. Εβδομάδα την εβδομάδα, μήνα το μήνα.

Έχετε υπόψη ότι τις πρώτες εβδομάδες της κύησης πρέπει να είστε πολύ προσεκτική. Να αποφεύγετε τις σεξουαλικές επαφές, την έντονη γυμναστική ή την έκθεση σε επίπονες και επικίνδυνες δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε το φολικό οξύ που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης του παιδιού. Επιπλέον, να έχετε μια πλήρη διατροφή που εξασφαλίζει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά : πρωτεϊνών, βιταμινών υδατανθράκων, ασβεστίου, σιδήρου. Σε αυτά προσθέστε ότι δεν πρέπει πια να καπνίζετε και να καταναλώνετε αλκοόλ, ούτε στο ελάχιστο.

Στην αρχή θα κάνουμε τον πρώτο υπέρηχο, υψηλής ανάλυσης και αιματολογικές εξετάσεις. Απαραίτητα, για να βεβαιώσουμε ότι η εγκυμοσύνη εξελίσσεται και βρίσκεται μέσα στη μήτρα. Δεν πρόκειται δηλαδή για εξωμήτρια κύηση,

Η χοριακή γοναδοτροπίνη είναι μία ορμόνη που αυξάνεται καθώς προχωρούν οι μέρες της εγκυμοσύνης. Αποτελεί έναν πολύ σημαντικό δείκτη, για το κατά πόσο η εγκυμοσύνη προχωρά φυσιολογικά.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Επιπλέον, θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες για τα επόμενα βήματα παρακολούθησης, αλλά και για το τι θα πρέπει να κάνετε μέχρι το επόμενο ραντεβού. Οι οδηγίες αυτές μπορούν να δοθούν και τηλεφωνικά, αν χρειάζεστε κάτι επιπλέον στο ενδιάμεσο των τακτικών επισκέψεων.

Δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη είναι μια μακρά περίοδος, η οποία είναι αρκετά κουραστική για τη γυναίκα, έχετε κατά νου πως πρέπει να εισέρχεστε σε αυτή συνειδητοποιημένη, αλλά όχι αγχωμένη. Το στρες αποτελεί βλαπτικό παράγοντα, άρα θέλουμε οπωσδήποτε να τον αποφύγουμε. Να είστε ήρεμη και θετική.

Να ξέρετε ότι ο γυναικολόγος αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό σας και σε ό,τι κι αν τον χρειαστείτε. Θα ναι πάντα δίπλα, να σας παρακολουθεί, να σας συμβουλεύει. Επιπλέον,να σας υπενθυμίζει -με κάθε ευκαιρία- πως το θαύμα της ζωής είναι μοναδικό για την κάθε γυναίκα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Επομένως θα πρέπει να το απολαύσετε και να το ζήσετε στο έπακρο!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ