Επιλογή Σελίδας

Πολλές γυναίκες εκφράζουν συχνά δυσκολίες που αφορούν στο κεφάλαιο : εγκυμοσύνη και ύπνος.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες όλο το χρόνο, είναι ο χαλαρός ύπνος. Ειδικά το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης, τα πράγματα δυσχεραίνουν περισσότερο,
Και δεν είναι ότι δεν κοιμάστε ακριβώς, το αντίθετο μάλιστα! Καθώς μπορεί να βρίσκεστε συχνά και στη φάση της υπνηλίας. Είναι ότι ο ύπνος σας λόγω των πολλών ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα σας, δεν έχει ποιότητα και αυτό είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Ας δούμε ανά τρίμηνο τι μπορεί να φταίει, λαμβάνοντας υπόψη μας τα κοινά χαρακτηριστικά των εγκύων.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Στο α΄ τρίμηνο παρατηρείται συχνουρία στη διάρκεια της νύχτας κι επιπλοκές στον ύπνο, λόγω σωματικού και συναισθηματικού στρες που προκαλεί η εγκυμοσύνη. Τη μέρα αντιθέτως, παρατηρείται αυξημένη υπνηλία, η οποία απροειδοποίητα μπορεί να σας «επισκεφθεί» ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη!

Στο β΄ τρίμηνο οι συνθήκες του ύπνου μπορεί να βελτιωθούν για τις πιο πολλές γυναίκες. Ένας καλός λόγος είναι ότι η θέση του εμβρύου δεν ασκεί πλέον τόση πίεση στην κύστη, κι η βραδινή συχνουρία ελαττώνεται αισθητά. Το στρες όμως αν επιμείνει, θα πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε, γιατί θα σας «κλέβει» τον ύπνο.

Στο γ΄ τρίμηνο έχει παρατηρηθεί ότι εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα ύπνου. Και τούτο οφείλεται κυρίως στο ότι μεγαλώνει το έμβρυο μαζί και η κοιλιά σας. Αυτό πλέον θα σας δυσκολεύει φανερά, ώσπου να βρείτε μια κατάλληλη θέση ύπνου. Επίσης, κράμπες στα πόδια, καούρες και ρινική συμφόρηση μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους.  Και μαζί με τη συχνουρία που επιστρέφει λόγω του μωρού που μεγαλώνει, ο ύπνος σας θα πάει… περίπατο!

Τι μπορείτε να κάνετε

Πρώτα από όλα εξασφαλίστε με κλιματιστικό συνθήκες δροσιάς, αλλά όχι παγετού στο υπνοδωμάτιο και στο καθιστικό, όταν θα αναπαύεστε.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Κακομάθετε τον εαυτό σας με περισσότερα μαξιλάρια, για έξτρα στήριξη στην κοιλιά ή την πλάτη, όπου εσείς το χρειάζεστε. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας, κάτι το οποίο θα βοηθήσει πολύ τη μέση σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα μεγάλο μαξιλάρι σώματος, για να κοιμάστε και στο πλάι.

Δώστε έμφαση στη διατροφή σας, παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι ζεστό γάλα μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο. Όπως επίσης και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, π.χ. το ψωμί και τα κράκερ, Καταναλώστε ένα σνακ με πρωτεΐνη που διατηρεί τη ζάχαρη στο αίμα σε καλά επίπεδα και μπορεί να προστατεύσει από εφιάλτες, πονοκεφάλους και εξάψεις, που μπορεί επίσης να σας επισκεφθούν!

Γενικά, καλό είναι να αναπτύξετε εσείς κάποιες τεχνικές χαλάρωσης. Να δοκιμάσετε ασκήσεις όπως διατάσεις, γιόγκα, ένα ζεστό μπάνιο, το αγαπημένο σας βιβλίο ή περιοδικό. Μια μικρή κατασκευή για το παιδικό δωμάτιο, ό,τι σας ξεκουράζει και σας χαλαρώνει από την ένταση. Μπορείτε να εμπλέξετε και το σύντροφό σας στη διαδικασία. Ας πούμε να δείτε μαζί μια ταινία ή να κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ στην πλάτη και στα πόδια, που θα σας ανακουφίσει.

Γενικά να είστε αισιόδοξη και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν. Εγκυμοσύνη και ύπνος έχουν τις δυσκολίες τους, δε λέω, αλλά αν ακολουθησετε τις συμβουλές μου θα μπείτε σε..πρόγραμμα!
Κι είμαι βέβαιος πως μετά από όλα αυτά θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ