Επιλογή Σελίδας

Είναι κοινή παραδοχή πως η εγκυμοσύνη είναι η περίοδος σημαντικών αλλαγών για τη γυναίκα, σε σωματικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο.

Πρακτικά, κατά τη διάρκεια της θα βιώσετε ορισμένες μεγάλες αλλαγές και σωματικά αλλά και στην κατάσταση της υγείας σας. Εντούτοις, είναι όμως αρκετά πιθανό να επηρεαστούν τα συναισθήματα, οι συνήθειες και οι σχέσεις σας. Ας δούμε κάποιες από αυτές και πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με κάποια μικρά «μυστικά»!

Αν υποφέρετε από ναυτία, οι ακόλουθες συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες :
Προτιμάτε μικρά, ελαφρά και τακτικά γεύματα μέσα στη μέρα. Καλύτερα να καταναλώνετε υγρά αντί σνακ μεταξύ των γευμάτων. Να φοράτε άνετα ρούχα, να τρώτε πρωινό στο κρεβάτι (ναι, εκμεταλλευτείτε το!) και να μην σηκώνεστε απότομα όταν ξυπνάτε.
Τέλος, να αποφεύγετε τις πικάντικες και λιπαρές τροφές.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Αν παρατηρήσετε στα ούλα σας πρήξιμο, ερεθισμό ή ακόμη και να ματώνουν πιο εύκολα, είναι γιατί εξαιτίας των ορμονών τα βακτήρια αυξάνονται και η πλάκα ευνοείται. Προγραμματίστε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο και βουρτσίζετε τακτικά με μαλακές κινήσεις.

Αρχίσατε να ροχαλίζετε; Αυτό οφείλεται στη διόγκωση της βλεννώδους μεμβράνης της μύτης και στο ότι ο οργανισμός σας έχει περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως. Κοιμηθείτε προς το πλάι και όχι ανάσκελα. Προμηθευτείτε όμως και ωτοασπίδες αν το ροχαλητό επιμένει ή προτείνετε στο σύντροφό σας να του αγοράσετε το αγαπημένο του cd για να τον… αποζημιώσετε! Τα ακουστικά περιλαμβάνονται στο πακέτο δώρου!

Δεν θα σταματήσετε τις σεξουαλικές επαφές όσο διαρκεί η εγκυμοσύνη, μπορεί μάλιστα να διαπιστώσετε αύξηση της λίμπιντο!
Εάν αισθανθείτε κάποια ενόχληση στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς σας κατά τη διάρκεια της πράξης, είναι φυσιολογικό και δεν ενέχει κάποιο κίνδυνο για το παιδί. Ρωτήστε το γυναικολόγο σας αν έχετε απορίες σχετικά με αυτό.

Κρυολογήσατε ή έχετε γρίπη; Ησυχάστε, το μωρό σας δεν θα προσβληθεί. Ο πλακούντας εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στην κυκλοφορία του παιδιού. Εάν έχετε πυρετό ωστόσο, καλύτερα να επισκεφτείτε το ιατρό σας. Πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει κατάλληλα για την αγωγή που θα ακολουθήσετε.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αν σκέπτεστε να πάρετε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα ή αν λαμβάνατε κάποιο προ εγκυμοσύνης, π.χ. για την ακμή, την ημικρανία κ.λπ. επίσης συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Εχετε κατά νου πως μπορεί η εγκυμοσύνη να είναι η περίοδος σημαντικών αλλαγών, αλλά όλο αυτό που συμβαίνει αποτελεί την ομορφότερη περίοδο στη ζωή σας! Χαρείτε την!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ