Επιλογή Σελίδας

Στην εγκυμοσύνη θα βιώσετε ορισμένες μεγάλες αλλαγές, κυρίως σωματικά αλλά και στην κατάσταση της υγείας σας!

Είναι αρκετά πιθανό στην εγκυμοσύνη να επηρεαστούν τα συναισθήματα, οι συνήθειες και οι σχέσεις σας. Ας δούμε κάποιες από αυτές και πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με κάποια μικρά «μυστικά»!

Αν υποφέρετε από ναυτία, οι ακόλουθες συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες :

Προτιμάτε μικρά, ελαφρά και τακτικά γεύματα μέσα στη μέρα. Καλύτερα να καταναλώνετε υγρά αντί σνακ μεταξύ των γευμάτων. Να φοράτε άνετα ρούχα, να τρώτε πρωινό στο κρεβάτι (ναι! Εκμεταλλευτείτε το!) Προσοχή, στην εγκυμοσύνη μην σηκώνεστε απότομα όταν ξυπνάτε. Να αποφεύγετε τις πικάντικες και λιπαρές τροφές.

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Μπορεί να παρατηρήσετε στα ούλα σας πρήξιμο, ερεθισμό ή ακόμη και να ματώνουν πιο εύκολα. Συμβαίνει εξαιτίας των ορμονών, τα βακτήρια αυξάνονται και η πλάκα ευνοείται.  Προγραμματίστε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο και βουρτσίζετε τακτικά με μαλακές κινήσεις.

Αρχίσατε να ροχαλίζετε;  Αυτό οφείλεται στη διόγκωση της βλεννώδους μεμβράνης της μύτης. Επιπλέον, στο ότι ο οργανισμός σας έχει περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως. Κοιμηθείτε προς το πλάι και όχι ανάσκελα. Προμηθευτείτε όμως και ωτοασπίδες  αν το ροχαλητό επιμένει. Προτείνετε στο σύντροφό σας να του αγοράσετε το αγαπημένο του cd για να τον… αποζημιώσετε! Τα ακουστικά περιλαμβάνονται στο πακέτο δώρου!

Δεν θα σταματήσετε τις σεξουαλικές επαφές όσο διαρκεί η εγκυμοσύνη. Μπορεί μάλιστα να διαπιστώσετε αύξηση της λίμπιντο!

Εάν αισθανθείτε κάποια  ενόχληση στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς σας κατά τη διάρκεια της πράξης, είναι φυσιολογικό. Δεν ενέχει κάποιο κίνδυνο για το παιδί. Ρωτήστε το γυναικολόγο σας φυσικά, αν έχετε απορίες σχετικά με αυτό.

Κρυολογήσατε ή έχετε γρίπη; Ησυχάστε, το μωρό σας δεν θα προσβληθεί. Ο πλακούντας εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στην κυκλοφορία του παιδιού. Εάν έχετε πυρετό ωστόσο, καλύτερα να επισκεφτείτε το ιατρό σας. Πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει κατάλληλα για την αγωγή που θα ακολουθήσετε.

Αν σκέπτεστε να πάρετε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα ή αν λαμβάνατε κάποιο πριν την εγκυμοσύνη, π.χ. για την ακμή, την ημικρανία κ.λπ. επίσης συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ