Επιλογή Σελίδας

Η εφηβεία είναι από μόνη της -ίσως- η δυσκολότερη ηλικία για τη γυναίκα.

Οι ορμόνες βρίσκονται στο φουλ, οι έφηβες προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, ρευστοποιείται. Συχνά αισθάνονται μοναξιά ή αποζητούν την απομόνωση ως δείγμα εσωστρέφειας.

Συν τοις άλλοις, για πρώτη φορά η έφηβη θα αναγνωρίσει στο σώμα της κάποια «σημάδια». Εκείνα την οδηγούν σταδιακά να εγκαταλείψει μέσα της το κορίτσι και να καλωσορίσει τη γυναίκα που θα γίνει στο μέλλον!

Ως εκ τούτου, συνήθως η μητέρα θα σταθεί πλάι στην έφηβη και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο. θα τη βοηθήσει να κατανοήσει το πώς και το γιατί συμβαίνει όλη αυτή η τεράστια αλλαγή. Μια αλλαγή που είναι όμως αναπόφευκτη!

Η αλλαγή στην εφηβεία θα ξεκινήσει με τα γνωστά εμφανή χαρακτηριστικά της ωρίμανσης. Θα έρθει η περίοδος και στη συνέχεια η αφύπνιση! Καθώς τα κορίτσια φτάνουν στην εφηβεία, είναι σημαντικό να λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (ACOG) συστήνει στις νεαρές γυναίκες να έχουν την πρώτη τους επίσκεψη σε μαιευτήρα – γυναικολόγο μεταξύ των 13 και 15 ετών.

Για τις περισσότερες έφηβες, η πρώτη επίσκεψη θα περιλαμβάνει μια εξωτερική εξέταση των γεννητικών οργάνων. Όχι μια εσωτερική εξέταση των αναπαραγωγικών οργάνων, αυτή συνιστάται να αρχίζει από την ηλικία των 21 ετών, για υγιείς γυναίκες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί μια πυελική εξέταση σε νωρίτερο χρόνο. Εάν η κόρη σας έχει ανώμαλη περίοδο ή επώδυνη, ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις, μπορεί να έχουν σχέση με την αναπαραγωγική της υγεία,

Η ιδέα να δει γυναικολόγο ή να κάνει μια πυελική εξέταση, μπορεί δικαιολογημένα να κάνει ένα κορίτσι να αισθάνεται νευρικό, αμήχανο ή φοβισμένο. Εξηγώντας στα παιδιά σας γιατί η επίσκεψη είναι απαραίτητη, προετοιμάζετε τα κορίτσια σας για το τι να περιμένουν.Τις βοηθάτε έτσι να αντιμετωπίσουν όλους τους πιθανούς φόβους.

Καλό θα είναι πάντως να τους εξηγήσετε ότι η επίσκεψη θα εξυπηρετήσει τρεις κατευθύνσεις :
– Το ίδιο το κορίτσι, που διαβαίνει για πρώτη φορά το κατώφλι ενός ιατρείου, θα λάβει από το γιατρό υπεύθυνη ενημέρωση. Ακριβείς πληροφορίες και εμπιστευτικές απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις, σχετικά με : το φύλο, τη σεξουαλικότητα, το μεταβαλλόμενο σώμα, την έμμηνο ρύση.
–  Μπορεί να μάθει για την πρόληψη της εγκυμοσύνης, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
–  Για τα κορίτσια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την περίοδό τους, ο γιατρός μπορεί να εξετάσει γιατί συμβαίνουν και να δώσει θεραπεία.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Στηρίξτε σωστά τα παιδιά σας δίνοντας τους τη δυνατότητα να έχουν μια ασφαλή πρώτη ενημέρωση από τον ειδικό γιατρό. Θα λύσουν όλες τις απορίες τους, μαθαίνοντας πως λειτουργεί και πως συμπεριφέρεται το σώμα τους. Θα μάθουν να το αγαπούν και να το φροντίζουν για την υπόλοιπη ζωή τους!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ